Motorola Mobilityn patenttia rikkovan iPhonen tuontikielto punnitaan ITC:ssä - Mobiili - Ilta-Sanomat

ITC:n tuomaripaneeli mittaa oleellisen patentin käyttörajat

Applen iPhone- ja iPad-laitteiden mahdollinen tuontikielto Yhdysvaltoihin ratkeaa elokuun loppuun mennessä. ITC:n tuomaripaneeli käsittelee hallintotuomarin päätöksen, jonka mukaan Apple loukkasi Motorola Mobilityn 3G-pantenttia.

Applen iPhonet käyttävät 3G-standardia, joka perustuu Motorola Mobilityn essentiaalipatenttiin.­

26.6.2012 10:24 | Päivitetty 26.6.2012 10:24

Yhdysvaltain kansainvälisen kauppakomission ITC:n tuomaripaneeli ilmoitti ottavansa Applen ja Motorola Mobilityn välisen patenttikiistan käsittelyynsä ja antavansa ratkaisun 24. elokuuta. Tuomaripaneeli joutuu päättämään, voiko Motorola Mobility saada tuontikiellon Applen laitteille, jotka loukkaavat sen oleellista patenttia, joka määrittelee myös teknisen standardin.

ITC:n hallintotuomari Thomas Pender päätti aikaisemmin, että iPhonet ja iPadit rikkovat yhtä Motorolan patenttia. Tuomaripaneeli ottaa käsittelyyn kaikki neljä Motorolan patenttisyytöstä.

Tuontikielto olisi tuhoisa isku Applelle, sillä sen iPhonet ja iPadit, jotka vastaavat 78 prosenttia yhtiön myynnistä, valmistetaan Kiinassa.

Viime viikolla liittovaltion tuomari Richard A. Posner mitätöi samoja kanteita ja vastakanteita koskevan oikeudenkäynnin sanoen, etteivät osapuolet ole pystyneet osoittamaan vahinkojen määrää ja että tuontikiellot eivät ole asianmukainen ratkaisu patenttikiistoihin.

Apple on nostanut maailmanlaajuisesti koko joukon kanteita Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttäviä puhelinvalmistajia vastaan. Googlen omistukseen siirtynyt Motorola Mobility nosti omia kanteita Applea vastaan vuonna 2010 torjuakseen etukäteen Applen patenttisyytteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?