Mobiili

China Mobile kehuu: 10 miljoonaa iPhonea

Julkaistu: , Päivitetty:

China Mobilen pääjohtaja kehui maanantaina, että operaattorin verkossa toimii nyt 10 miljoonaa iPhonea, vaikka Applen kanssa ei ole sopimusta.


630 miljoonalla liittymällään China Mobile on tilaajamäärällä mitattuna maailman suurin matkapuhelinoperaattori. Sen pääjohtaja Wang Jianzhou puhui iPhonesta maanantaina Geneven ITU World -tapahtumassa:

– Meillä ei ole vielä sopimusta Applen kanssa...iPhone-laitteiden lukumäärä China Mobilen verkossa on noussut 10 miljoonaan – emmekä me ole maksaneet tukiaisia.

IPhone-käyttäjät saavat China Mobilen verkossa vain gsm-2,5G-palveluita. Kunnolliseen datasiirtoon he pääsevät kiinni operaattorin wlan-tukiasemien kautta ellei wlan-toimintoa ole suljettu puhelimesta. Operaattorin 3G-verkko käyttää td-scdma-tekniikkaa.

China Mobilella on kuitenkin menossa jo laajat td-lte-testaukset, joissa vertaillaan muun muassa Nokia-Siemensin, Huawein ja ZTE:n verkkoratkaisuja. Wang kaavailee iPhone-tarjontaa td-lte-verkkoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wang sanoi tavanneensa Applen edesmenneen pääjohtajan Steve Jobsin useita kertoja ja neuvotelleensa iPhone-mallista, joka toimisi td-lte-verkossa.

– Apple lupasi, että kun se kehittää iPhonen lte:lle, se tuo myös td-lte -malleja. Keskustelemme parhaillaan yksityiskohdista.

Apple olisi ollut halukas tuomaan iPhonen Kiinan markkinoille China Mobilen kautta, mutta mediatietojen mukaan jättioperaattori ei suostunut Applen tiukkoihin ehtoihin. IPhonen virallinen operaattori on gsm-wcdma-tekniikkaa käyttävä China Unicom, jonka ongelma on verkon heikko kattavuus.

Wangin mukaan iPhonen yleistyminen Kiinassa johtuu ennen kaikkea Applen jälleenmyyjien yleistymisestä. Tosin operaattori houkuttelee iPhone-käyttäjiä verkkoonsa aktiivisesti ja opastaa heitä leikkaamaan sim-kortin iPhoneen sopivaan kokoon.

Kommentit

    Näytä lisää