Mobiili

Vuonna 2015 kolariauto soittaa itse ambulanssin

Julkaistu:

Euroopan matkapuhelinverkot ovat valmiina välittämään automaattisia hätäpuheluita kolaroivista autoista. Mobiiliverkossa on pikakaista hätäpuheluihin.


EU on päättänyt, että vuonna 2015 kaikissa uusissa autoissa on oltava gps- ja matkapuhelinominaisuus. Onnettomuuden sattuessa autotietokoneeseen sisäänrakennettu puhelin soittaa eurooppalaiseen hätäkeskusnumeroon 112 ja kertoo tiedon auton sijainnista.

Kolarissa turvatyynyn laukeaminen käynnistää hätäpuhelun.

Eurooppalaisten verkkojen valmiudesta kertoi viime perjantaina Reinhard Clemens, Deutsche Telecomin johtokunnan jäsen ja T-Systemsin johtokunnan puheenjohtaja. Hänen mukaansa kaikki Deutsche Telekomin omat ja sen kanssa roaming-sopimuksen tehneiden operaattorien verkot on testattu viime vuoden aikana.

Kolme autoa kiersi viime vuonna 16 EU-maassa testaamassa hätäpuhelujen toimivuutta. Clemensin mukaan autoista soitettiin hätäpuhelulaitteilla 15 000 hätäpuhelua. Kaikki puhelut välittyivät suoraan testimaiden hätäpuhelujärjestelmiin. Matkapuhelinverkoissa on pikakaista hätäpuheluita varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Euroopassa kuolee vuottain 40 000 ihmistä liikenneonnettomuuksissa.  Automaattisten hätäpuheluiden on määrä nopeuttaa avun toimittamista ja säästää arviolta 2 500 ihmishenkeä. Ecall-nimellä tunnettujen puheluiden uskotaan vähentävän vakavien loukkaantumisten määrä 15 prosenttia.

Kommentit

    Näytä lisää