Vakuutusyhtiö: Uudet kännykät ovat entisiä heikompia

Julkaistu: , Päivitetty:

Kannettavat tietokoneet ja kosketusnäytölliset älypuhelimet rikkoutuvat herkästi, osoittavat vakuutusyhtiö Ifin tilastot.


Rikkoutuneiden tietokoneiden ja matkapuhelimien määrä lisääntyy 30 prosentin vuosivauhtia, If Vahinkovakuutusyhtiön tilastot paljastavat.

Ifin korvauspäällikön Mikko Vaitomaan mukaan syy kasvuun on entistä heikommissa laitteissa. Erityisesti vahinkotilastoa synkistävät herkkää tekniikkaa sisältävät kosketusnäytölliset älypuhelimet.

– Suomalaiset ehtivät tottua teknisesti kestäviin peruspuhelimiin, jotka eivät häiriintyneet välttämättä kovastakaan kolhusta. Uudet älypuhelimet eivät kestä esimerkiksi putoamista tai iskuja yhtä hyvin, mikä alkaa näkyä vakuutusyhtiöön ilmoitettujen vahinkojen määrissä, Vaitomaa sanoo.

Yleisimmin kannettava laite rikkoutuu ennen aikojaan putoamisen, kolahtamisen tai kastumisen seurauksena. Vakuutusyhtiö muistuttaa, että etenkin älypuhelinten omistajien kannattaa huolehtia puhelimen turvallisesta säilytyksestä ja kuljetuksesta. Kosteus on kaikkien puhelinmallien vihollinen.

Kannettaviin tietokoneisiin vikoja aiheuttaa usein näppäimistölle kaatunut juoma. 

Kannettavat tietokoneet rikkoutuvat entistä useammin myös siksi, että niitä kuljetetaan yhä enemmän mukana. Esimerkiksi Internetin selaaminen ja sosiaalinen media on lisännyt matkapuhelimien ja tietokoneiden käyttöä entisestään.

– Puhelimen lisäksi myös läppäriä ja tablettitietokonetta pidetään yhä useammin mukana kaikkialla, Vaitomaa sanoo.

– Vaikka laitteet on tarkoitettu mukana pidettäviksi, niitä pitää kohdella varovaisemmin kuin monia muita käyttötavaroita.

Vakuutusyhtiö neuvoo, ettei kosketusnäytöllistä älypuhelinta kannata kuljettaa esimerkiksi laukun pohjalla. Puhelin rikkoutuu, jos näyttöön kohdistuu liikaa painetta.

Säilytyspussukat ja erilliset kuoret voivat estää puhelimen tai tablettitietokoneen kolhiintumisen ja esimerkiksi roskien joutumisen laitteen sisälle.

Kannettavan kuljetusta varten If neuvoo hankkimaan tukevan tietokonelaukun, joka suojaa konetta iskuilta ja kosteudelta.

Kommentit

    Näytä lisää