Google ja Intel sopivat yhteistyöstä Android-laitteissa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Android sovitetaan Intelin suorittimille

Hakukoneyhtiö Google ja suoritinvalmistaja Intel ovat sopineet Android-käyttöjärjestelmän sovittamisesta Atom-suorittimille.

14.9.2011 16:29 | Päivitetty 14.9.2011 16:29

Google ja Intel haluavat nopeuttaa Intelin suorittimia käyttävien Android-älypuhelimien tuloa markkinoille. Android on Googlen käyttöjärjestelmä.

Google ja Intel ilmoittivat tiistaina uudesta yhteistyöstä. Yhtiöt sopivat, että tulevat Android-käyttöjärjestelmän versiot tukevat muiden teknologioiden lisäksi Intelin arkkitehtuuria ja yhtiön Atom-suorittimia.

Intelin pääjohtaja Paul Otellini sanoo, että Android-käyttöjärjestelmän optimointi Intelin arkkitehtuurille tuo markkinoille uutta kapasiteettia. Alalle tulee lisää ratkaisuja ja valinnanvaraa.

– Tulemme näkemään uusia, kiinnostavia tuotteita, joissa yhdistyvät Intelin arkkitehtuurin ja Android-alustan parhaat ominaisuudet. Edistämme yhdessä Intelin arkkitehtuurin käyttöönottoa ja mahdollistamme uudenlaisia innovaatioita Android-laitteissa, Otellini sanoo yhteistyöstä.

Tiistaina julkistettu yhteistyö on jatkoa yhtiöiden viimeaikaisille aloitteille tuoda Intelin arkkitehtuuri Googlen tuotteisiin. Näihin kuuluvat muun muassa Chrome OS, Google TV ja Android-ohjelmistokehittäjille tarkoitetut työkalut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?