Mobiili

Ruotsalaiskeksintö: iPhone-sovellus varoittaa lappuliisoista

Julkaistu: , Päivitetty:

Ruotsissa on kehitetty iPhone-puhelimelle sovellus, jolla autoilijat voivat varoittaa pysäköimänsä auton lähistöllä liikkuvista lappuliisoista.


Ruotsalainen Ellie Lundmark on kehittänyt Jaga Lisa -mobiilisovelluksen, jolla voi varoittaa pysäköinninvalvojista, kertoo ruotsalainen MacWorld -lehti.

IPhone-sovelluksen toimintaperiaate on yksinkertainen ja vastavuoroinen. Autoilija rekisteröi sovelluksen avulla sijainnin, johon hän pysäköi autonsa. Jos joku sovelluksen käyttäjä näkee pysäköinninvalvojan, hän rekisteröi myös tämän sijainnin mahdollisimman pian sovellukseen.

Tämän jälkeen sovellus lähettää automaattisesti varoituksen pysäköinninvalvojasta autoilijoille, jotka ovat parkkeeranneet autonsa alle 200 metrin päähän pysäköinninvalvojasta.

Palvelu voi myös auttaa autoilijaa, jos hän saa sakon väärin perustein. Palveluun voi lähettää valokuvan, jossa näkyvät sekä kuitti pysäköinnistä että rekisterikilpi. Lisäksi kuvan mukana palveluun välittyvät kellonaika ja gps-sijainti. Tietoja voidaan käyttää jälkeenpäin todisteena siitä, että pysäköinti on todella maksettu.

Kommentit

    Näytä lisää