Mobiili

Google osti ravintoloiden luokittajan - karttoihin uusi palvelu

Julkaistu:

Google hankki ravintoloiden arvostelupalvelun nimeltä Zagat. Sen palvelut lyödään kiinni Googlen hakuun ja karttoihin.


Internet-yhtiö Google laajenee uusille alueille yritysostoin. Nyt yhtiölle maistui ravintoloihin erikoistunut arvostelupalvelu Zagat, joka arvottaa kohteita 30 pisteen asteikolla.

Google ei kerro kauppahintaa. Yhtiön edustaja Marissa Mayer sanoi, että Zagatin palveluja vahvistetaan Googlen hakukoneen ja Maps-kartaston avulla. Mayerin mukaan Zagatista tehdään Googlen paikallistarjonnan kulmakivi.

Mapsissa toimii jo paikallisia yrityksiä esittelevä Places, jolla on tosin ollut omat ongelmansa. Zagatin avulla yhtiö voi vahvistaa mobiilia tarjontaansa.

Yli 30 vuotta sitten perustettu Zagat ei verkkosivujensa perusteella toimi Suomessa. Lähin maa on Ruotsi. Koko maailmassa Zagat on arvostellut kohteita yli sadassa kaupungissa. Arvostelijoina toimivat tavalliset kuluttajat, joiden arvioista Zagat tekee nopeasti luettavan yhteenvedon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Zagatin ovat perustaneet yhdysvaltalaiset Nina ja Tim Zagat. Markkinoilla on arvioitu, että Google haastaa Zagatin avulla muun muassa sellaiset verkkopalvelut kuin Yelp ja OpenTable.

Kommentit

    Näytä lisää