Mobiili

Nokian suosio vajoaa Suomessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokian puhelimien suosio on laskenut jatkuvasti Suomessa. Enää alle puolet Digitodayn kännykkäkyselyyn vastaajista haluaisi seuraavaksi puhelimekseen Nokian.
Kuluttajien kiinnostus Nokian puhelimiin vajoaa yhtiön kotimaassa.

Vuosi sitten tammikuussa pidetyn Digitodayn kännykkäkyselyn vastaajista 66 prosenttia harkitsi ostavansa Nokian mallin myös seuraavaksi puhelimekseen.

Tuoreessa kyselyssä Nokian suosio oli vajonnut pohjiin koko sinä aikana, kun Digitodayn kyselyitä on pidetty. Enää 47 prosenttia vastaajista aikoi ostaa Nokian myös seuraavaksi puhelimekseen.

Toiseksi suosituin puhelinmalli oli Applen iPhone 4, jonka halusi 16 prosenttia vastaajista. HTC:n puhelimista taas oli kiinnostunut 10 prosenttia vastaajista. Samsungin puhelimen ostoa harkitsi taas 6 prosenttia vastaajista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia-puhelimen omisti nyt vastaajista 72 prosenttia vastaajista. Vaikka Nokian osuutta ei voi sanoa pieneksi, luku on kuitenkin pienempi kuin aiemmissa kyselyissä.

Eroja luvuissa voivat osittain selittää myös erot vastaajissa. Tammikuussa 2010 reilu kolmasosa vastaajista ilmoitti koulutuksekseen ammatillisen tutkinnon. Tällä kertaa yli puolet vastaajista oli suorittanut ammattikorkeakoulun, yliopiston tai korkeakoulun. Lähes kolmasosa vastaajista ilmoitti ammattiasemansa olevan ylempi toimihenkilö.

Kyselyyn vastasi 3775 Digitodayn lukijaa. Kysely oli jonkin aikaa linkitettynä myös Ilta-Sanomien sivulla. Vastaajista noin 94 prosenttia oli miehiä. Kysely oli avoinna 19.-26. tammikuuta 2011.

Kalliimpi puhelin
kiinnostaa taasVuosi sitten tammikuussa 40 prosenttia vastaajista oli valmis maksamaan seuraavasta puhelimestaan korkeintaan 200 euroa. Tällä kertaa näin halpaa mallia toivoi vain alle kymmenesosa vastaajista, ja 47 prosenttia oli valmis maksamaan puhelimestaan 400–600 euroa.

Tulosten perusteella Nokia saattaa siis pitää pintansa halvemmissa malleissa, mutta kalliimpien puhelimien ostajat ovat aiempaa kiinnostuneempia kilpailevien valmistajien malleista.

Digitodayn kyselyssa vastaajat saivat myös valita kolme mielestään tärkeintä matkapuhelimen ominaisuutta soittamisen ja tekstiviestien lisäksi.

Nettiselaus oli ylivoimaisesti suosituin puhelimen lisätoiminto, sillä sitä piti tärkeänä 65 prosenttia vastaajista. Kosketusnäytön halusi 43 prosenttia ja sähköpostin 37 prosenttia vastaajista. Navigointi ja kamera olivat lähes yhtä suosittuja suosittuja noin 35 prosentin kannatuksella.

Kommentit

    Näytä lisää