Mobiili

Vieläkö Nokia kelpaa suomalaisille?

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokian suosio on viime aikoina ropissut eri puolilla maailmaa. Suomessa Nokian asema on vielä vankka. Kuinka kauan, sillä varsinkin älypuhelimissa Nokiaa haastavat Applen iPhone ja useiden valmistajien Android-mallit? Digitodayn kyselyssä voit vastata, keiden puhelinmallit ja mitkä ominaisuudet sinua kiinnostavat.


Digitoday järjestää jälleen Nokian tulosjulkistuksen alla kännykkäkyselyn, jossa selvitetään, millä puhelimilla suomalaiset puhuvat ja millaisia malleja he toivovat.

Ole hyvä ja vastaa kyselyyn. Vastauslomakkeessa on muutama monivalintakysymys. Lomakkeen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

Suomalaiset suosivat selvästi Nokian puhelimia. Viime lokakuussa pidetyssä edellisessä kyselyssä Nokian suosio oli jopa noussut: Seuraavaksi puhelimekseen nokialaisen halusi 64 prosenttia vastaajista, kun vuoden 2009 syksyllä Nokian puhelimen ostoa suunnitteli vain 55 prosenttia vastaajista.

Nokian suosion nousuun viime syksynä vaikuttivat todennäköisesti uudet tuotteet. Ehkä merkittävin uutuus oli Nokia N8, joka oli ensimmäinen Symbian 3 -käyttöjärjestelmää käyttävä kännykkä. Loppusyksystä ehti kauppoihin myös toinen Symbian 3 -malli, Nokia C7. Syksyllä julkistettu Nokia E7 on vihdoin tullut ennakkotilaukseen, mutta C6-mallin toimituksista ei ole vielä kuulunut mitään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia toki julkisti ja toimitti viime vuonna myös halvempia malleja. Kehittyneillä markkinoilla kilpailu on kovinta kuitenkin älypuhelimissa. Esimerkiksi tutkimusyhtiö Gartnerin ennustaa, että Android-puhelimia on vuonna 2014 lähes yhtä paljon kuin Symbian-puhelmia.

Viime lokakuun Digitodayn kännykkäkyselyn perusteella Apple oli Nokian jälkeen toiseksi suosituin kännykkämerkki. Tämän jälkeen tulivat Samsung ja HTC. Molemmat valmistajat käyttävät useissa malleissaan Googlen Android-käyttöjärjestelmää.

Puhelujen ja tekstailun jälkeen puhelmien ylivoimaisesti tärkein ominaisuus on viime kyselyn perusteella nettiselaus, jonka jälkeen lähes yhtä kiinnostavina vimpaimina pidettiin kosketusnäyttöä, navigointia ja kameraa.

Mutta miten on nyt? Onko Nokian huippumalleissa vielä vastusta ulkomaiden älypuhelimille? Vai onko perusmalleissa jo tarpeeksi ominaisuuksia?

Ole hyvä ja vastaa Digitodayn kännykkäkyselyyn. Tulokset julkistetaan torstaina 27. tammikuuta, Nokian tilinpäätöksen alla.

Kommentit

    Näytä lisää