Nokian puhelimiin tulossa uusi nopea kirjoitustapa

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokian kosketusnäyttöpuhelimiin voi nyt ladata Swype-sovelluksen, joka ansiosta kirjoittaminen onnistuu liuttamalla sormea näytöllä. Swypen kehittämän tekniikan avulla on tehty tekstaamisen nopeusennätyksiä.


Nokian useisiin kosketusnäyttöpuhelimiin voi ladata Swype-sovelluksen, jonka luvataan helpottavan ja nopeuttavan kirjoittamista kosketusnäyttölaitteilla - tosin aluksi vain englanniksi, espanjaksi, ranskaksi ja portugaliksi.

Swype-yhtiö kertoo kehittävänsä laajempaa kielivalikoimaa.

Swype Inc.-yhtiön kehittämää tekniikkaa käytettäessä kosketusnäytön näppäimistöä ei tökitä vaan sovellus ennakoi kirjoitettavan sanan, kun sormea liutetaan kosketusnäytöllä kohti oikeita kirjaimia. 

Swypen menetelmän avulla on rikottu tekstiviestin kirjoittamisen ennätys jo kahteen kertaan. Swype-sovelluksen saa ladattua Nokian kosketusnäytöllisiin 5800-, 5230-, X6-, N97-, N97mini- ja C6-00-malleihin.

Sovelluksen voi ladata Nokia Beta Labs -sivuilta.Nokia alkoi rahoittaa yhdysvaltalaista Swype-yhtiötä viime joulukuussa. Swype on käytössä myös kilpailijoiden puhelimissa, kuten Samsung Galaxy S, Samsung Omnia II sekä HTC HD2 -puhelimissa.

Kommentit

    Näytä lisää