Nokian Kallasvuo: Symbian^3 markkinoille vasta valmiina - Mobiili - Ilta-Sanomat

Kallasvuo myöntää Symbianin myöhästymisen

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoo, ettei yhtiö ole saanut Symbian^3-käyttöjärjestelmää markkinoille tavoitellussa tahdissa kilpailun kannalta.

22.4.2010 17:15 | Päivitetty 22.4.2010 17:15

Symbian Foundation julkaisi helmikuussa ensimmäisen version Symbian^3-käyttöjärjestelmästä. Se on kehitetty versio Nokian nykyisistä kosketuspuhelimissa löytyvästä Symbian^1-käyttöjärjestelmästä.

Ensimmäinen Symbian^3 laite esitellään toisella neljänneksellä ja tuodaan markkinoille kolmannella. Kallasvuon mukaan laite tulee olemaan voimakas tekijä markkinoilla kolmannella neljänneksellä.

– Emme toimita laitteita, ennen kuin ne tyydyttävät loppukäyttäjien laatuvaatimuksia, toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoi.

Hänen mukaansa Nokia ei toimita laitteita, jotka eivät tee vaikutusta markkinoilla, vaikka myöntääkin suhteellisen myöhästymisen olevan tuskallista. Ensimmäisen Symbian^3-laitteen jälkeen seuraava tulee markkinoille jo nopeammin.

Symbian4-laitteiden esittely siirtyy ensi vuodelle. Suurin kiri kilpailijoihin tapahtuu Kallasvuon mukaan kuitenkin jo Symbian^3-laitteiden mukana. Suurimmat muutokset aikaisempaan liittyvät käytettävyyteen ja käyttöliittymään. Näin ollen Symbian4-laitteita ei vielä tarvitakaan markkinoilla menestymísen kannalta.

Kallasvuo korostaa Symbian^3-laitteiden lisäksi myös Meegoa älypuhelinten markkinaosuuden valtaamisessa, koska se on operaattoreiden kannalta houkutteleva laite.

Nokian rahoitusjohtajan Timo Ihamuotilan mukaan ei ole poissuljettua, että yhtiö toisi vielä markkinoille S60-pohjaisia laitteita Symbian^3-järjestelmän esittelyn jälkeenkin.

Keskustele Nokian tuloksesta täällä. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?