Mobiili

Google ja RIM läksivät Adoben Flash-kimppaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Hakukonejätti Google ja matkapuhelinvalmistaja Research In Motion (RIM) ovat liittyneet ohjelmistoyhtiö Adoben Open Screen -projektiin. Adobe aikoo tuoda Flash Playerin useille mobiilialustoille.
Adoben mukaan yhtiö työskentelee RIM:n kanssa Flash-formaatin toistamiseen tarkoitetun Adobe Flash Playerin tuomiseksi BlackBerry-älypuhelimiin.

Myös Google on tuomassa Flash Playeria Android-mobiilialustalle.

– Osa jännittävimmistä projekteistamme, kuten YouTube, Android, Google Site Search, Google Chrome ja jopa Googlen nettihaku, vaatii tiivistä integrointia Adoben teknologioihin, johtaja toteaa Googlen tiedotteessa.

Google ja RIM kertoivat yhteistyöstään Adoben kanssa yhtiön kehittäjäkonferenssissa Los Angelesissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samassa yhteydessä Adobe kertoi, että täysikokoisen Flash Playerin 10.1-versiosta ilmestyy beta-versio Windows Mobile- ja webOs-mobiilialustoille ennen vuoden loppua. Android- ja Symbian-mobiilialustoille suunniteltu versio ilmestyy ensi vuoden alussa.

Tähän asti useat älypuhelimet eivät ole tukeneet Flashiä tai ovat tyytyneet Flash Liteen, joka pystyy toistamaan vain osan tiedostoista.

Googlen ja RIM:n ilmoitusten jälkeen Apple on jäämässä ainoaksi valmistajaksi, joka ei ole kertonut kiinnostuksestaan Flashiä kohtaan.

Keväällä 2008 lanseerattu Open Screen -projekti on tähdännyt Adoben ohjelmiin tukeutuvan sisältöalustan luomiseen. Projektin avulla Adobe on pyrkinyt vastaamaan ohjelmistojätti Microsoftille, joka on vallannut alaa Silverlight-tekniikallaan.

Yhteinen rahasto
Nokian kanssa


Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on ollut Open Screen -projektin jäsen alusta lähtien. Helmikuussa Adobe ja Nokia kertoivat perustavansa noin 7,8 miljoonan euron hankerahaston Open Screen -projektin yhteyteen.

Kehittäjäkonferenssin yhteydessä Nokia ja Adobe esittelivät hankerahaston turvin tehtyjä sovelluksia sekä kertoivat Nokian WRT-laajennusten tuomisesta Adobe Dreamweaver CS4 -ohjelmaan.  

(Päivitys: Lisätty tietoja Flash Playerin uudesta versiosta.)

Kommentit

    Näytä lisää