Mobiili

Kännyköiden turvasovellukset kovassa kasvussa

Julkaistu: , Päivitetty:

Mobiililaitteissa käytettävien turvaohjelmien myynti nousi 118 prosenttia vuodesta 2007 vuoteen 2008, sanoo tutkimusyritys Infonetics Research. Se ennustaa nopean kasvun jatkuvan niin, että vuonna 2013 rikotaan miljardin euron raja.
Infonetics esittää turvaohjelmien kasvulle useita vahvoja ajureita. Sen mukaan kyse on vielä erittäin nuoresta markkina-alueesta, joka kasvaa älypuhelinten yleistymisen mukana. Lisäksi älypuhelimissa käytettävät monipuoliset internet-sovellukset lisäävät uhkia ja vaativat parempaa turvaa.

Kolmas ajuri on haittaohjelmien tekijöiden lisääntyvä kiinnostus älypuhelinmarkkinoita kohtaan.

Infonetics ennustaa, että älypuhelimia toimitetaan markkinoille vuosina 2008-2013 yhteensä 1,5 miljardia kappaletta. Niiden käyttäjäkunta muodostaa houkuttelevan saalistusalueen verkkorikollisille.

– Kuluttajien ja yritysten on tehtävä mittavia sijoituksia laitteiden turvaohjelmistoihin. Matkapuhelinoperaattorit ovat jo aloittaneet järjestelmien kalliit päivitykset, sanoo pääanalyytikko Jeff Wilson.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiö arvioi suurimman kasvun tapahtuvan tunkeutumisen havaintosovelluksissa ja tunkeutumisen esto-ohjelmissa. Raportissa huomautetaan, että vaikka Pohjois-Amerikka on Eurooppaa ja Aasiaa jäljessä älypuhelinten toimituksissa, on se niitä edellä puhelinten turvaohjelmistoissa, raportoi Cellular-news.

Kommentit

    Näytä lisää