Mobiili

Saksalaiset telejätit boikotoivat Nokian Skype-kännykkää

Julkaistu: , Päivitetty:

Nokia on saanut Skypen käytön mahdollistavalla mallillaan N97:lla suksensa ristiin Saksan kahden suurimman matkapuhelinoperaattorin kanssa.
– Emme tarjoa näitä laitteita asiakkaillemme, totesi Vodafonen johtaja Die Welt-lehdelle.


Die Welt-lehden jutun otsikkona on: Matkapuhelinoperaattorit puolustautuvat Skype-kännyköitä vastaan. Sen mukaan operaattorit pelkäävät yli kaiken puhelujen karkaamista internetiin.

Yhä useampiin matkapuhelimiin on integroitu Skype-softa. Tällaisen puhelimen käyttäjä, joka on sopinut edullisesta datayhteydestä,  voi soittaa netin kautta kauko- ja ulkomaanpuheluja lähes ilmaiseksi tai murto-osalla siitä, mitä operaattorit välittämistään puheluista perivät.

Siksi T-Mobile ja Vodafone ovat päättäneet kännyköiden kytkykaupassaan pitää nettipuhelut mahdollistavat kännykät niin pitkälle loitolla kuin mahdollista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Emme anna tuhota liiketoimiamme, lausuu T-Mobilen edustaja lehdelle.

Myös Applen iPhone ja RIM:in Blackberry mahdollistavat Skypen käytön. Niissä se on toistaiseksi kuitenkin mahdollista vain wlan-verkon kautta. Nokia taas saa operaattorien pahimmat vihat niskoilleen siitä, että sen N97:llä voi ottaa nettipuheluja myös mobiilin verkon kautta.

Die Welt suhtautuu epäilevästi operaattorien mahdollisuuksiin estää nettipuhelut verkoissaan. Sitä vastaan puhuu jo EU-komissiokin, joka on närkästynyt operaattorien innovatiivisia palveluja, kuten nettipuheluja vastaan haraavasta asenteesta. Se  kehottaa kansallisia viranomaisia puuttumaan tähän.

Kommentit

    Näytä lisää