Nokian tuotemerkki putoaa

Nokia-brändin arvo heikkenee. Markkinatutkimusyritys Millward Brownin tutkimuksen mukaan Nokian tuotemerkki on enää maailman 13 arvokkain tuotemerkki.

| Päivitetty

Matkapuhelinjätti Nokian tuotemerkin arvo heikkenee. Markkinatutkimusyritys Millward Brownin BrandZ Top 100 Most Powerful Brands -tutkimuksen mukaan Nokian tuotemerkki on maailman 13 arvokkain tuotemerkki, talouslehti Financial Times kertoo. Viime listauksesta Nokia-brändi on tullut alas neljä sijaa. Nokia on kuitenkin ainoa listalle päässyt suomalaismerkki.

Nokian tuotemerkin arvo on Millward Brownin laskelmien mukaan 35,2 miljardia dollaria. Tuotemerkin arvo on laskenut viidenneksen viime vuodesta, jolloin Nokia-brändin arvo oli lähes 44 miljardia dollaria. Vuonna 2007 tuotemerkin arvo oli 31,7 miljardia dollaria.

Google arvokkain

Maailman arvokkaimmaksi Millward Brown listaa hakuyhtiö Googlen tuotemerkin. Se arvo on yli 100 miljardia dollaria. Viime vuonna Google on myös maailman arvokkain tuotemerkki, mutta tuolloin merkin arvo oli 86,1 miljardia dollaria. Näin Googlen tuotemerkin arvo on noussut 16 prosenttia viime vuodesta.

Millward Brownin laskelmien mukaan maailman toiseksi arvokkain tuotemerkki on Microsoft. Kolmanneksi arvokkain on Coca-Cola.

Finanssisektori vajoaa

Talouskriisin ryvettämän finanssisektorin tuotemerkit ovat laskeneet listauksessa selvästi.

Muun muassa Wells Fargon tuotemerkki on pudonnut 16 sijaa, Bank of American 27 sijaa ja American Express 26 sijaa. Kolmikon tuotemerkit mahtuvat juuri ja juuri maailman 45 arvokkaimman tuotemerkin joukkoon.

Huikean loikan listalla on tehnyt älypuhelimia valmistavan Research in Motionin (RIM) BlackBerry -tuotemerkki. Sen arvo on 27,5 miljardia dollaria ja se on maailman 16 arvokkain tuotemerkki. Viime vuodesta BlackBerry on kivunnut 35 sijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?