Mobiili

Mobiilidatan EU-hinta laskee euroon megatavulta

Julkaistu: , Päivitetty:

Europarlamentti päätti tänään alentaa matkapuhelinpalvelujen verkkovierailuhintoja ja tekstiviestejä EU-alueella. Hintakatto koskee puheluita, tekstiviestejä ja datasiirtoa.
Puheluiden roaming-hinnat, tekstiviestit ja datasiirto halpenevat heinäkuussa huomattavasti nykyisestä. EU-teleministereiden valmistelema ehdotus verkkovierailun hinnoista hyväksyttiin tänään EU-parlamentissa.

Päätös tuo ensi kertaa Euroopan laajuisen hintasääntelyn piiriin dataroamingin. Etenkin datan käyttö ulkomailla on voinut tulla käyttäjälle kalliiksi.

Uudet hinnat tulevat voimaan heinäkuun alussa. Datasiirron tukkuhinnan katoksi on määritelty euro megalta. Nykyisin kuluttajalta peritään esimerkiksi Espanjassa ja Saksassa  3,6 euron hinta megatavulta.

 Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Olli-Pekka Rantalan mukaan dataroamingin kattohinta mahdollistaa käyttäjille tarjottavat Euroopassa toimivat datapaketit. Tähän asti hintojen hurjat vaihtelut ovat pitäneet sekä kuluttajat että operaattorit epävarmuuden tilassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toisen operaattorin verkosta soitettu kännykkäpuhelu saa maksaa enintään 0,43 euroa minuutilta ja tekstiviesti 0,11 euroa kappaleelta.

Kahden vuoden kuluttua kattohinnat laskevat entisestään. Silloin datasiirron tukkuhinnan on määrä aleta 50 senttiin megatavulta.

Kommentit

    Näytä lisää