Mobiili

Sony Ericsson reilusti tappiolle, vähentää 2000 työpaikkaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Puhelinvalmistaja Sony Ericssonin tulos painui ensimmäisellä neljänneksellä roimasti tappiolle, kun tulos vuosi sitten oli vielä tuntuvasti voitollinen. Tulos oli linjassa markkinoiden odotusten kanssa, sillä yhtiö antoi tulosvaroituksen maaliskuussa.


Sony Ericsson ilmoitti myös uusista säästöistä. Se aikoo vähentää 2 000 työpaikkaa maailmanlaajuisesti.

Sony Ericssonin tulos ennen veroja oli tammi–maaliskuussa 370 miljoonaa euroa tappiolla verrattuna vuodentakaiseen 193 miljoonan euron voitolliseen tulokseen.

SME Direktin konsensusennusteen mukaan analyytikot (28) odottivat yhtiön tuloksen ennen veroja jäävän tappiolle keskimäärin 377 miljoonaa euroa. Arviossa otettiin huomioon 18 miljoonan euron kulut, jotka ovat aiheutuneet toimintojen uudelleenjärjestelyistä.

Liikevaihtoa Sony Ericssonille syntyi 1,74 miljardia euroa verrattuna vuotta aiempaan 2,70 miljardiin euroon. Analyytikot olivat odottaneet liikevaihdoksi keskimäärin 1,7 miljardia euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiön bruttomarginaali vuoden ensimmäisellä neljänneksellä heikentyi 8 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 29 prosenttia.

Sony Ericsson toimitti 14,5 miljoonaa matkapuhelinta tammi–maaliskuussa, mikä on 35 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samana ajanjaksona. Verrattuna loka–joulukuuhun toimitukset vähenivät 40 prosenttia.

Puhelinten keskimääräinen myyntihinta oli tammi–maaliskuussa 120 euroa, kun hinta vuotta aiemmin oli 121 euroa ja edellisellä neljänneksellä 121 euroa.

Sony Ericsson arvioi markkinaosuutensa laskeneen vuoden ensimmäisellä kuuteen prosenttiin kahdella prosenttiyksiköllä edellisestä neljänneksestä.

Yhtiö uskoo matkapuhelinmarkkinoiden supistuvan kuluvana vuonna vähintään 10 prosentilla.

Kommentit

    Näytä lisää