Mobiili

Kännykkätoimitukset vähenevät yli 8 prosenttia

Julkaistu: , Päivitetty:

Tutkimusyhtiö IDC ennustaa, että maailman matkapuhelintoimitukset vähenevät tänä vuonna 8,3 prosenttia. Älypuhelinten toimitukset kasvavat, mutta hitaammin.


Talouden taantuma iski täydellä voimalla matkapuhelintoimituksiin loppuvuonna. Tutkimusyhtiö IDC laskee, että toimitukset vähenivät loka–joulukuussa 11,6 prosenttia edellisen vuoteen verrattuna.

Taantuma vaikuttaa toimituksiin tänä vuonna. IDC ennakoi, että matkapuhelinten toimitukset vähenevät maailmalla 8,3 prosenttia.

Suurin pudotus on perinteisissä puhelimissa, joiden toimitukset vähenevät kymmenen prosenttia.

Taantuma iskee myös älypuhelimiin ja mobiileihin sovelluksiin. Päätelaitteet ovat kalliita ja kuluttajat säästävät hankinnoissa. IDC ennustaa älypuhelinten toimitusten kasvavan tänä vuonna 3,4 prosenttia, kun aiempi ennustus oli 8,7 prosenttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Applen iPhonen ja sovelluskaupan menestys on muuttanut käsitystä kuluttajien käyttäytymisestä. Muiden yhtiöiden pitää tänä vuonna tuoda markkinoille omia mobiilisovelluksiaan, IDC:n tutkimusanalyytikko Ramon Llamas ennakoi.

Ensi vuonna matkapuhelinten toimitukset lähtevät IDC:n arvion mukaan reippaaseen kasvuun. Kokonaismarkkina kasvaa 9,5 prosenttia. Älypuhelimissa kasvu on 22,2 prosenttia.

Älypuhelimet tuovat kasvun
Maailman matkapuhelintoimitusten kasvu vuosina 2008-2010

 200820092010 
Älypuhelimet21,9 %3,4 %22,2 % 
Perinteiset kännykät2,1 %- 10,0 %7,4 % 
Kokonaismarkkina4,3 %- 8,3 %9,5 % 
     
Lähde: IDC


Kommentit

    Näytä lisää