Tommi Uhari hitsaa organisaatiota yhteen - Mobiili - Ilta-Sanomat

ST Ericsson aloitti Nokia-yhteistyöllä

Barcelona - Puolijohteiden suunnitteluyritys ST Ericsson kertoi MWC:n tiedostustilaisuudessa merkittävästä sopimuksesta Nokian kanssa.

17.2.2009 14:23 | Päivitetty 23.7.2009 9:55

– Nokia on jo sitoutunut tilaamaan meiltä Symbian Foundationille suunniteltavaa mallialustaa. Teemme töitä saadaksemme sitoumukset myös muilta Symbian Foundationin jäseniltä, uuden yrityksen tuotebisneksestä vastaava johtaja Tommy Uhari sanoi.

Symbian-alusta U8500 on täysiverinen referenssipuhelin, jonka päälle valmistajat voivat vielä lisätä omia piirteitään. Ideana on nopeuttaa puhelinten tuomista markkinoille valmiiksi tehdyllä integroinnilla.

Uhari sanoo, että U8500 on yhtiön lippulaivasiru, jossa on parhaalla tavalla yhdistetty modeemi- ja multimediateknologia.

ST Ericsson uskoo saavansa merkittävää etua ST Microsystemsin ja IBM:n teknologiayhteistyöstä.

 – Uskon, että IBM:n 28–32 nanometrin puolijohdeteknologia antaa meille etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden. Otamme siitä irti niin paljon kuin mahdollista, Uhari sanoi tiistain media- ja analyytikkotilaisuudessa.

Elämäni haastavin tehtävä

Tommi Uharin mukaan yhtiöön tuli valtava määrä osaamista ja kokemusta. Hänen tehtäviinsä kuuluu myös hitsata yhteen organisaation ST NXP:stä ja Ericsson Mobile Platformsista tulleet osat.

– Tämä on kyllä elämäni haastavin tehtävä, Uhari sanoo.

– Organisaatiokysymysten lisäksi tehtäväni on varmistaa, että meillä on tarjolla kattava ja tarkoituksenmukainen tuoteportfolio. Kaikkien tuotelinjojen vetäjät raportoivat minulle.

ST Microsystemin veteraani Uhari raportoi yhtiön toimitusjohtajalle. Hän samalla tasolla organisaatiokuviossa liiketoiminnasta vastaavan Robert Puskaricin kanssa.

Puskaric on varatoimitusjohtaja, jonka Ericsson on valinnut. Yhtiön ylin johto on valittu tasan kummastakin emoyhtiöstä.

Pääjohtaja Alain Dutheil korosti pitkälle integroitujen matkapuhelinalustojen kysynnän kasvua, kun häneltä tiedusteltiin Nokian ja Qualcommin tuoreesta sirusopimuksesta. Dutheilin mukaan ST Ericsson tekee yhteistyötä asiakkaiden myös erillissiruissa, mutta painottaa kehitystä integroituhin alustoihin.

Uuden yhtiön kummallakin osapuolella oli jo ennestään integroituja referenssialustoja, joten mikään uusi kehityslinja se ei ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?