Mobiili

Axelille 2,4 miljoonaa mobiili-tv:n markkinakisaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Mobiiliin televisioteknologiaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö Axel Technologies on saanut yhteensä 2,4 miljoonan euron jatkosijoituksen kasvuun ja kansainvälistymiseen.
Sijoituskierroksella ovat mukana Nexit Ventures ja Suomen Teollisuussijoitus Oy, jotka ovat sijoittaneet Axelin liiketoiminnan kehitykseen myös aiemmin. Yhtiön pienomistajat muuttavat samalla aiempia lainojaan omistukseksi.

Axel kehittää multistandarditeknologiaa, joka toimii kaikissa laitteissa ja kaikilla mobiili-tv-standardeilla. Axelin mukaan sen kehittämän ratkaisun avulla television voi tuoda mihin tahansa laitteeseen eli kännyköiden lisäksi mediasoittimiin, autonavigaattoreihin, taskutietokoneisiin ja muihin värinäytöllisiin kannettaviin laitteisiin.

Vahvemman pääoman tuella Axel aikoo vauhdittaa kansainvälistä myyntiään ja markkinointiaan tavoitteenaan oman erikoisalansa markkinajohtajuus. Pääoman avulla tehostetaan myös mobiili-tv-markkinoiden muutoksia ennakoivaa tuotekehitystä.

– Taiwan, Etelä-Korea ja Kiina ovat mobiili-tv:n kannalta keskeisiä alueita tällä hetkellä. Markkina kasvaa alueella nopeimmin ja suuri osa laitevalmistajista toimii siellä. Uudella pääomalla vahvistamme myyntiämme ja uuden multistandardi-strategian mukaista tuotekehitystämme. Rahoituksella vahvistamme toimintaamme ja viemme teknologiaamme entistä vauhdikkaammin maailmalle, erityisesti Aasiaan, Axel Technologiesin toimitusjohtaja Petri Kalske kertoo tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Markkinatutkimusyhtiö RNCOS:in näkemyksen mukaan mobiili-tv:n käyttäjämäärä kasvaa lähes 250 miljoonaan vuoteen 2010 mennessä. Markkinatutkimusyhtiö Juniper Research arvioi, että yli 330 miljoonalla henkilöllä on mobiili-tv-matkapuhelin vuoteen 2013 mennessä.

Axelin tuote- ja sovelluskehitys on keskitetty Turkuun, myynti ja markkinointi tapahtuvat globaalisti. Yhtiöllä on tällä hetkellä myyntikonttori Hongkongissa, josta käsin palvellaan Aasian markkinoita.

Kommentit

    Näytä lisää