Mobiili

Kuopiolainen terveyden etäseuranta tavoitti Japanin

Julkaistu: , Päivitetty:

Japani on Suomeakin kovempi kännykkämaa kuluttajien mobiilipalveluissa. Mutta terveydenhoitoon mobiilit palvelut eivät ole liiemmin maassa levinneet, kuopiolainen eHIT katsastaa. Joten sinne siis suomalaista osaamista tarjoamaan.


EHIT Oy:n matkapuhelimiin pohjautuvan omaehtoisen terveyden etäseurannan pilotointi käynnistyi Japanissa. Paikallisten yhteistyökumppanien kanssa Japanin markkinoille sopivaksi sovitettua ratkaisua vauhdittaa myös aiemmin viime vuonna tokiolaiselle yksityisklinikalle toimitetut sata mobiili-etä-EKG -seurantajärjestelmää.

Japanin markkinoille päädyttiin omien vierailujen ja lukuisten neuvottelujen sekä markkina­tutkimuksen antamien tietojen perusteella, eHIT taustoittaa.

- Japanissa telelääketiede kaiken kaikkiaan on paljon Suomea jäljessä, toimitusjohtaja Kalevi Voutilainen tarkastelee. Yhteydet Japaniin aukenivat yhtiölle, kun Japanin telelääketieteen seura kävi Suomessa puolitoista vuotta sitten.

Japanin lisäksi terveyden etäseurantaratkaisuja on toimitettu Espanjaan, Italiaan, Kreikkaan, Ruotsiin sekä kokeiluun Nigeriaan, Saudi Arabiaan ja Australiaan. EHIT tulee toimittamaan matkapuhelimiin pohjautuvia omaehtoisen terveyden etäseurantaratkaisuja myös Kiinaan tukemaan paikallista terveydenhuoltoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kotimaassa eHIT on Intensium Oy:n kanssa kehittänyt sairaalan sisäistä automaattista potilaan mittaustietojen keruujärjestelmää leikkaussaleihin ja heräämöihin. Ensimmäiset toimitukset ovat tämän vuoden aikana, ja uusia kauppoja on vireillä.

Lisäksi kotihoitopalveluja tehostetaan Varkaudessa käynnissä olevalla Vepa-hankkeella, jossa kotipalveluja toimittavat tahot hyödyntävät eHITin ratkaisuja työnohjauksessa, raportoinnissa ja terveystietojen mittaamisessa.

Kommentit

    Näytä lisää