Uusi työkalu helpottaa webin mobiilisisältöjä

Julkaistu: , Päivitetty:

W3C on kehittänyt uuden tavan, jolla voidaan luoda ja löytää mobiiliystävällistä sisältöä.


W3C kutsuu web-kehittäjiä käyttämään alpha-versiota W3C mobileOK checker -työkalusta ja muokkaamaan sisältönsä toimiviksi laajalla joukolla mobiililaitteita.

W3C:n mobileOK-tarkistin suorittaa W3C mobileOK Basic Tests 1.0 -spesifikaatiossa määritellyt testit. Spesifikaatio on alustava suositusehdotus.

Testit perustuvat W3C:n Mobile Web Best Practices 1.0 -työhön joka on julkaistu osana W3C:n Mobiilin Webin Aloitetta (Mobile Web Initiative). Parhaat käytännöt kertovat kuinka vähentää sisällöntuotannon kustannuksia ja kuinka parantaa mobiilin verkkokäytön käyttäjäkokemusta.

Mikä tahansa työkalu, joka implementoi Basic Tests -määrityksen, voi automaattisesti tarkistaa onko sisältö mobiiliystävällistä.

W3C:n mobileOK-tarkistin on uusin lisäys W3C:n suosittuun validointipalveluiden pakettiin. Olennaisena osana W3C:n standardointiprosessia W3C kutsuu mobiilin webin asiantuntijat ja yhteisön arvioimaan tarkistinta ja mobileOK Basic -testejä.

Kun verkkopalvelut noudattavat W3C:n mobileOK -ohjeita, hakukoneet pystyvät paremmin räätälöimän hakutuloksen mobiiliympäristöön hyödyttäen sekä sisällöntuottajia että kohdeyleisöä.

Kommentit

    Näytä lisää