Aikoo rakentaa universaalin sovellusalustan - Mobiili - Ilta-Sanomat

Microsoft rutistaa mobiilia maailmaa

Microsoft julkisti tuotteen mobiililaitteiden hallintaan.

Julkaistu: 24.10.2007 11:37, Päivitetty 24.10.2007 11:37

Microsoftin silmissä siintää mobiililaitteiden sovellusalusta, joka olisi kaikkialla läsnäoleva samaan tapaan kuin Windows on pc-tietokoneissa.

Aikomus universaalin mobiilialustan synnyttämiselle juontuu Microsoftin Steve Ballmerin mukaan tarpeesta tuoda neljä voimakasta tietojenkäsittelyn aluetta yhteen. Nämä ovat työpöytä-pc, yritysten tietojenkäsittely, mobiilipalvelut sekä mobiililaitteet.

Ballmer kertoi ajatuksistaan puheessaan CTIA-konferenssissa San Franciscossa. Microsoft aikoo sijoittaa, kuten on jo tehnytkin, runsaasti paukkuja mobiiliin tietojenkäsittelyyn kattaakseen niin työelämän, vapaa-ajan ja viihteenkin. Ballmerin mukaan tämä onnistuu alustalla, jolle kolmannet osapuolet voivat rakentaa sovelluksiaan.

Viime kädessä tavoitteena on saada Windows-käyttöjärjestelmä, Live-palvelut, Dynamics-sovellukset ja muut yhtiön tarjokkaat satoihin miljooniin mobiililaitteisiin alustan kautta, uutispalvelu eWeek kirjoittaa.

Steve Ballmer kuitenkin korosti, että yhdelläkään yksittäisellä yrityksellä ei tule olemaan lähellekään riittävästi voimavaroja tehdäkseen sen kaiken, mitä mobiilin tietojenkäsittelyn seuraava sukupolvi vaatii. Microsoft aikoo siis nojautua kumppaneihinsa aina tarvittaessa.

Microsoft paljasti uuden palvelinpohjaisen Microsoft System Center Mobile Device Manager 2008 -työkalun, jolla yritykset voivat hallita mobiililaitteitaan. Liikkuville työntekijöille on mahdollista tarjota pääsy yrityssovelluksiin vpn-yhteyden avulla.