Mobiili

BT yrittää maailman suurinta wi-fi-yhteisöä

Julkaistu: , Päivitetty:

Brittiläinen suuroperaattori BT liittoutuu langattoman laajakaistan tarjoajan, FONin kanssa toiveenaan luoda maailman mittavin wi-fi-yhteisö maahan.


Käytännössä BT houkuttelee kolmea miljoonaa laajakaista-asiakastaan liittymään FONin palveluun, missä asiakas saa wlan-tukiaseman ja lupaa jakaa yhteytensä muiden FON-yhteisön jäsenten kanssa.

FON ja BT tähtäävät maailmanlaajuiseen ja turvalliseen wi-fi-käyttäjien verkostoon, missä nopeaa langatonta internetiä voi selata ilmaiseksi potentiaalisesti miljoonista eri yhteyspisteistä käsin. Osana sopimusta BT ostaa siivun FONista.

Suomeenkin levinnyt FON-yhteisö on nykyisin arviolta noin 500 000 käyttäjän mittainen, ja mukana on yli viisitoista operaattoria.

BT:n kuluttajayksikön pää Gavin Patterson uskoo suurimman osan laajakaista-asiakkaistaan liittyvän FONiin, mutta ainakaan markkinatutkija Ovumin analyytikko Mark Main ei ole vakuuttunut miettien, etteivät asiakkaat ehkä mielellään jaa yhteyttään. Toisaalta FON-yhteistyö saattaa tehdä BT:stä "viileämmän" kohdeyleisön silmissä.

Kommentit

    Näytä lisää