Mobiili

Ecrio sai 24 miljoonan dollarin sijoituksen

Julkaistu: , Päivitetty:

Mobiilin kaupankäynnin ja viestinnän ohjelmistoja kehittävä Ecrio Inc. sai 24 miljoonan dollarin eri 17,3 miljoonan euron rahoitusruiskeen kolmannella rahoituskierroksellaan. Uusien sijoittajien tuoma raha palauttaa suomalais-kalifornialaiselle Nexit Venturesille sijoitetun pääoman ja jättää merkittävän omistusosuuden.
Kalifornian Piilaaksossa, Japanissa ja Koreassa toimiva Ecrio kehittää viestintäohjelmistoja ja sähköisen kaupankäynnin ratkaisuja matkapuhelimiin. Se sijoittaa saamansa pääoman liiketoimintansa kehittämiseen.

Yli 24 miljoonan dollarin rahoituskierroksella uusina sijoittajina mukaan liittyivät NTT Docomo, CSK, JAIC, Nomura Securities ja Aplix Japanista sekä VISA International USA:sta. Ecrion aiempiin sijoittajiin kuuluu Nexitin lisäksi Noventi/CIR Ventures.

Nexitin avainhenkilöt ovat olleet mukana kehittämässä Ecrion liiketoimintaa jo vuodesta 2000, jolloin Nexit teki ensimmäisen pääomasijoituksensa yhtiöön. Nyt päätökseen saadun rahoituskierroksen myötä Nexit Ventures saa täysimääräisesti takaisin Ecrioon sijoittamansa pääoman. Nexit on järjestelyn jälkeen edelleen yhtiön suurin yksittäinen osakas, ja Nexitin partnerit Michel Wendell ja Patrice Peyret jatkavat molemmat yhtiön hallituksessa.

- Ecrion liiketoiminta on noussut vahvaan kasvuun 3G-matkapuhelinverkkojen yleistyessä maailmanlaajuisesti, sanoo Nexit Venturesin partneri Artturi Tarjanne.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuosina 2006-2007 Nexit on myynyt useita sijoituskohteitaan yhdysvaltalaisille pörssinoteeratuille yhtiöille erittäin onnistuneesti. Nexitin portfolioyrityksistä Bitfone myytiin HP:lle, Hybrid nVidialle, Mobile365 Sybaselle ja Hantro On2:lle. Nexitin muita sijoituskohteita ovat Conformiq, Ekahau ja Futuremark.

Kommentit

    Näytä lisää