30 hälytyspuhelua samanaikaisesti - Mobiili - Ilta-Sanomat

Aurauskalusto tienpäälle yhdellä puhelinsoitolla

Oulun kaupunki saa jatkossa koko auraus- ja hiekoituskalustonsa liikkeelle yhdellä puhelinsoitolla. Oulun Katutuotanto on pilottikäyttänyt Capricode Oy:n NextInfo Security -hälytysjärjestelmään perustuvaa mobiilia auraus –ja hiekoituskaluston hälytystapaa tammikuun alusta lähtien.

8.1.2007 11:54 | Päivitetty 8.1.2007 11:37

Hälytysjärjestelmän avulla työnjohtaja pystyy hälyttämään auraus- tai hiekoituskaluston liikkeelle yhdellä puhelinsoitolla tai käynnistämään hälytyksen matkapuhelimen selainkäyttöliittymällä. Automaatti soittaa ennalta  valituille työntekijäryhmän jäsenille, jotka joko hyväksyvät tai hylkäävät hälytyksen.

Työnjohtaja voi seurata hälytyksen edistymistä matkapuhelimen selainkäyttöliittymästä ja tarvittaessa hankkia lisätyövoimaa saamiensa vastausten perusteella. Automaatti soittaa 30 hälytyspuhelua yhdenaikaisesti, jolloin kalusto saadaan todella nopeasti liikkeelle ja työnjohtaja voi keskittyä olennaisiin työtehtäviinsä.

Uuden järjestelmän odotetaan nopeuttavan merkittävästi työnjohtajan toimintaa ja kaluston liikkeellesaantia, sillä työntekijöiden hälyttäminen pyry-yönä perinteisellä soittotavalla on saattanut kestää jopa 2,5 tuntia.

Capricode on tuottanut hälytysjärjestelmän Oulun Katutuotannon määritysten perusteella. Ohjelmistotuote on palkittu vuonna 2003 Finnsecurityn Ohto -palkinnolla.

Hanke on osa Oulu Innovaatioympäristö –hanketta, joka toteuttaa mobiiliteknologiaa hyödyntäviä pilotteja yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten ja kaupungin hallintokuntien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?