Mobiili

Nigerian teletyöläiset katkaisivat yhteydet, vaativat maksamattomia palkkoja

Julkaistu:

Nigerian puhelinyhteydet olivat tiistaina poikki toista päivää, kun lakkoilevat teletyöläiset katkaisivat yhteydet maksamattomien palkkojen vuoksi.
Valtiojohtoisen NITEL-teleyhtiön työntekijät katkaisivat paikallis- ja ulkomaanpuhelinyhteyksiä maanantaina. Työntekijät ovat olleet ilman palkkoja jo neljä kuukautta.

Maan presidentti Olegun Obasanjo määräsi talousministeriön maksamaan heti 10,4 miljoonaa euroa teletyöntekijöille.

Nigerian hallitus suunnittelee NITELin yksityistämistä. Viranomaiset kiirehtivät kauppaa ja toivovat sen toteutuvan ennen kesää. Kolme aikaisempaa myyntiyritystä ovat kariutuneet, AFP kertoo.

Julkisyhtiöitä valvova BPE-virasto haluaa myydä yhtiön, ennen kuin sen arvo laskee liikaa. BPE:n mukaan NITELin vastuut ovat yli kaksinkertaistuneet vuosien 2003 ja 2005 välillä. Niiden arvo on nyt noin miljardi dollaria.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

NITELin matkapuhelinoperaattori M-Telin markkinaosuus on huomattavasti laskenut. Vuonna 2002 M-Telillä oli 12 prosenttia markkinoista, nyt vain viisi.

NITELillä ja ja M-Telillä on yhteensä 1,2 miljoonaa tilaajaa, kun kolmella yksityisellä yhtiöllä on yhteensä 22 miljoonaa asiakasta.

Kommentit

    Näytä lisää