Mobiili

Kännykkä-tv:n tekijänoikeuskiistassa ei päästy sopuun

Julkaistu:

Kännykkä-tv-toimijoiden keskusteluissa tekijänoikeuskorvauksista ei löytynyt yhteistä säveltä. Koolle kutsujana toimineen Satu ry:n mukaan keskusteluja käytiin hyvässä hengessä.
Ydinkysymys tämän päivän tapaamisessa oli nykyisten valtakunnallisten tv-ja radiokanavien ohjelmiston samanaikainen jakelu dvb-h-kännykkä-tv-verkossa.

Sopuun tekijänoikeuskorvauksista ei päästy, mutta tuottajajärjestö Satu ry:n toiminnanjohtajan Marit Hohtokarin mielestä keskusteluja käytiin hyvässä hengessä. Hohtokarin mukana seuraavan kerran osapuolet kokoontuvat kahden viikon päästä.

Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi totesi tuoreeltaan tapaamisen jälkeen, ettei Yleisradio ole valmis joustamaan perusohjelmiston samanaikaisen jakelun kohdalla.

- Yleisradio ei tule sopimaan eikä neuvottelemaan korvauksista, mutta lähiaikoina varmaan keskustellaan, että miten nämä nykyiset sopimukset kattavat dvb-h-lähetykset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Ihan selkeää kuvaa ei syntynyt siitä, halutaanko niitä korvauksia, ja jos halutaan niin miten.

Tunturin mukaan osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että perusohjelmistojen lähetysoikeudet täytyy selvittää ensin ja sitten vasta keskustella muista mahdollisista kännykkä-tv-palveluista.

- Maksullisista palveluista sopiminen on mielestäni kovin yksinkertaista. Osapuolet istuvat pöydän ääreen ja sopivat tulonjaosta.

Neuvottelupöydän ääressä tänään olivat tekijänoikeusjärjestöt Tuotos, Teosto, Gramex, Kopiosto; kolme päätelevisiokanavaa eli Yle, MTV ja Nelonen; dvb-h-verkkotoimiluvan haltija Digita; telealan keskusliitto Ficom sekä operaattorit TeliaSonera ja Elisa. Tuottajapuolta edusti Satu ry:n lisäksi Elokuvatuottajien keskusliitto.

(Päivitetty 31.5. klo 10.20, lisätty tieto Kopioston osallistumisesta keskusteluihin)


Kommentit

    Näytä lisää