Mobiili

Open Tuesdayssa pohditaan tänään Nokian open source -roolia

Julkaistu:

Suomalaisten Open Source -alan toimijoiden perustaman Open Tuesday -verkoston avoimessa tilaisuudessa puntaroidaan tänään Nokian roolia avoimessa tulevaisuudessa. Verkottumistilaisuuden pääosissa ovat Nokia 770 -laite ja Nokian synnyttämä Maemo.org-kehitysyhteisö.
Maemo.org ja sen kautta avautuvat yhteistyömahdollisuudet toimivat tilaisuudessa esimerkkeinä avoimen lähdekoodin yhteisöjen ja kaupalliselta pohjalta toimivien suuryritysten yhteistyömahdollisuuksista, selviää Open Tuesdayn tiedotteesta.

Toukokuun Open Tuesday -tilaisuuden alustajana toimii Nokian open source -operaatioista vastaava Ari Jaaksi. Hänen vastuullaan on muun muassa ensimmäisen Nokian markkinoille tuoman avoimeen lähdekoodiin perustuvan tuotteen, taskukokoisen internet-päätelaite Nokia 770:n kehitys. Hän kertoo miksi ja miten Nokia on lähtenyt tekemään yhteistyötä avoimen lähdekoodin kehitysyhteisöjen kanssa.

- Kaupallisten yritysten ja ei-kaupalliselta pohjalta toimivien yhteisöjen sovittaminen yhteen on haastavaa, mutta mahdollista. Keskeisiä kysymyksiä ovat esimerkiksi päivitysten hallinta ja uusien versioiden julkaisuajankohdista sopiminen. Parhaimmillaan yhteistyöstä syntyy perinteisiä suljettuja menetelmiä monipuolisempia ja laadukkaampia tuotteita, ilman tarvetta tinkiä toiminnan suunnitelmallisuudesta, kertoo Open Tuesdayn järjestelyistä vastaava Mikko Puhakka.

Open Tuesdayn tämän kuun verkottumistilaisuus järjestetään tänään alkaen klo 18.00 Helsingissä, hotelli Klaus K:n Club Ahjossa. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus tutustua Nokia 770 -laitteeseen.

Kommentit

    Näytä lisää