Pohjoismaiden ensimmäinen hsdpa-toteutus - Mobiili - Ilta-Sanomat

Elisa avasi mobiilin laajakaistan 3G-verkkoon

Elisa tuo ensimmäisenä Pohjoismaissa matkapuhelinverkkoon hsdpa-päivityksen, joka pystyy yhden megabitin sekuntisiirtonopeuteen. 3G-verkon nykyinen nopeus kolminkertaistuu.

6.4.2006 10:30

- Yhden megabitin nopeus mahdollistaa yhä useampien sellaisten palveluiden käyttämisen, joita on aiemmin ollut mukavampaa käyttää kiinteällä laajakaistalla. Esimerkiksi musiikin ja liikkuvan kuvan lataamiseen mobiililaajakaista tuo uusia mahdollisuuksia, sanoo Anssi Okkonen Elisalta. Elisa on päivittänyt nykyisen 3G-verkkonsa kokonaisuudessaan hsdpa (high speed downlink packet access) –teknologialla. Elisan 3G-verkko kattaa tällä hetkellä 40 paikkakuntaa ja 10 suurinta hiihtokeskusta väestöpeiton ollessa noin 40 prosenttia. Elisan hsdpa-päivityksen on toimittanut Nokia. Sen testaus ja pilotointi on tehty Nokian ja Elisan yhteistyönä. Tietokoneen verkkoyhteys Mobiililaajakaistan nopeudet saa käyttöön kannettavaan tietokoneeseen kytkettävällä Vodafone Mobile Connect -tietoliikennekortilla, jossa on hsdpa-tuki.

Tietoliikennekortti siirtyy saumattomasti hsdpa- ja gprs- ja edge-verkkojen välillä sen mukaan, mikä on nopein saatavilla oleva verkko. Elisan uudet datasiirron hinnoittelumallit perustuvat kiinteään kuukausimaksuun, jolloin kustannusten ennakointi helpottuu. Asiakas voi valita kahden uuden nopeusluokan väliltä. Kiinteän kuukausimaksun vaihtoehtoja ovat 512 kilobitin nopeutta käyttävä Elisa Matkakaista 512, joka maksaa 35 euroa kuussa ja yhden megabitin nopeutta käyttävä Elisa Matkakaista 1024, jonka kuukausimaksu on 40 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?