56 miljardin euron bisnes - Mobiili - Ilta-Sanomat

Miljardi käyttää meganopeuksista 3G-verkkoa 2012

Megavauhtiin yltävä 3G-laajakaista yleistyy nopeasti lähivuosina ja saavuttaa miljardi käyttäjää vuonna 2012, ennustaa UMTS Forum. Hspa (high speed packet access) -teknologia nostaa operaattorien keskilaskutusta ja generoi 56 miljardin euroa liikevaihtoa kuuden vuoden päästä, järjestö kaavailee.

2.3.2006 8:05

Nopeat verkot luovat edellytyksiä sellaisille palveluille kuin mobi-tv, musiikkilataukset ja kehittyneet bisnessovellukset., sanoo tällä viikolla julkistettu raportti.

Hspa:n ensimmäinen osatoteutus on hsdpa (high speed downlink pakect access). Seuraavassa vaiheessa matkapuhelimet pystyvät lähettämään dataa ylös verkkoon hsupa-tekniikalla megabittejä sekunnissa.

Analysys Researchin UMTS Forumille tekemän selvityksen mukaan hspa on erittäin houkutteleva operaattoreille, sillä sen peruskustannukset ovat suhteellinen matalat ja se alentaa verkkojen operoinnin kustannuksia. Ennusteen mukaan enemmistö 3G-operaattoreista päivittää verkkonsa hspa-teknologiaan lähivuosina.

Forumin raportin mukaan hspa-asiakkaat tuovat operaattoreille 7-9 kertaa enemmän liikevaihtoa kuin teknologian ulkopuolelle jäävät 3G-tilaajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?