Mobiili

Benefonilla on kaksi pulskaa: Twig ja kassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Benefonin pääomistaja Brian Katzen puhkuu itseluottamusta ja toimintatarmoa Barcelonassa. Kassassa on runsaasti rahaa ja uusi puhelin julkistettiin maanantaina 3GSM Worldissä.
Katzen, joka omistaa henkilökohtaisesti ja lähipiirinsä kautta yli 50 prosenttia Benefonin osakkeista, on syystäkin tyytyväinen.

Benefon julkistaa ja juhlistaa mobiilimessuilla uutta Twig-brandia ja sen ensimmäistä Twig Discovery -navigointipuhelinta. Kaksi viikkoa sitten se sai 16 miljoonan euron raharuiskeen eurooppalaisilta instituutionaisilta sijoittajilta.

Riskipääoman löytyminen varmisti sen, että uuden laitteen tuotanto saadaan käyntiin ja tilattuja puhelimia ryhdytään toimittamaan Englantiin ja Saksaan huhtikuussa.

Katzenin ja yhtiön operatiivisen johtajan Tomi Raidan puheissa on hiven vahingoniloa rahoituksen löydyttyä. He kokevat, että heidän aikanaan Benefonia on kohdeltu Suomessa kaltoin – ilman syytä. Rahoitusta ei löytynyt Suomesta millään keinolla ja myös mediassa heitä on lyöty suotta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Meitä on verrattu TJ Groupiin, Katzen sanoo pahastuneena.

- Olemme kahdessa vuodessa saaneet erittäin paljon aikaan. Otimme suuren riskin kun tulimme Benefoniin ja parissa vuodessa olemme nostaneet konkurssiyrityksen jaloilleen. Luomme Suomeen työpaikkoja kasvatamme kansantaloutta, Raita muistuttaa.

Hän painottaa, että nyky-Benefon on pitänyt kaikki lupauksensa ja pystynyt toteuttamaan oman toimintasuunnitelmansa.

- Kaikki sijoittajamme ovat hyötyneet yhtiön kehityksestä. Kun yhtiön velkojille tarjottiin mahdollisuutta muuntaa saatavat osakkeiksi, osakkeen hinta oli 14 senttiä. Se ei ole sen jälkeen käynyt kertaakaan tuon rajan alapuolella. Keskiviikkona Benefonin kurssi oli 35 senttiä.

Twig on melko pulska

Katzenin mukaan uuden puhelimen hinta loppukäyttäjälle muotoutuu erilaiseksi eri markkinoilla. Sitä myydään monenlaisten maksullisten palvelujen kanssa ja Katzenin mukaan on mahdollista, että Englannissa puhelin tulee ilmaiseksi palvelusopimuksen yhteydessä.

Suomen markkinoilla Twigin hinnaksi kaavaillaan noin 500 euroa.

Navigointipuhelin kilpailee Garminin, TomTomin ja muiden gps-paikannuslaitteiden kanssa. Raita uskoo, että hinta on kilpailukykyinen, sillä yhtiön tarkoitus ei ole kisata tavallisten matkapuhelinten kanssa.

Katzen lupaa, että yhtiöön palkataan huippusuunnittelija vastaamaan tulevien puhelinmallien muotoilusta. Hän myöntää, ettei nykyinen malli ole muotoilun huippua.

Ensimmäinen Twig on sen verran pulska, ettei siitä ensimmäisenä tule mieleen takavuosien langanohut huippumalli Twig tai nimen tarkoittama pieni oksa.

Kommentit

    Näytä lisää