Mobiili

Viivakoodi käynnistää ravivihjeet kännykkään Tampereella

Julkaistu:

Ikistoori testaa kaksiulotteista viivakoodia Fintoton kanssa Teivon Raveissa Tampereella 14. helmikuuta. Ravien käsiohjelmaan painetaan viivakoodi, jonka avulla kuluttaja pystyy kamerakännykällään katsomaan illan ravien V4-vihjeet.
Ikistoori Oy:n uusien palveluiden johtaja Atte Tuominen kertoo Ikistoorin ja Fintoton tiedotteessa viivakoodin käyttämisen olevan helppoa ja vaivatonta.

- Kun sovellus on ladattu kännykkään, ei tarvitse kuin käynnistää sovellus ja tähdätä viivakoodiin, ja homma pelaa. Luonnollisesti palvelu toimii myös normaalina web-palveluna osoitteessa www.mobitoto.fi.

Tuomisen mukaan kokeiltava kaksiulotteinen viivakoodi tuo myös toisen kiinnostavan näkymän median toimintaan, sillä sen avulla sanomalehti voidaan sitoa mukaan monimediaiseen ketjuun: lehdessä on koodi, aineisto on netissä ja jakelukanavana on kännykkä.

Vuoden lopussa on arvioitu jo lähes kolmanneksen puhelimista pystyvän lukemaan viivakoodin, kertoo puolestaan myyntijohtaja Hanna Kivelä Plenware Groupista. Japanissa koodi on Kivelän mukaan jo arkipäivää: sitä käytetään esimerkiksi soittoääni-ilmoitusten yhteydessä ja ilmaisissa tuotenäytteissä.

Kommentit

    Näytä lisää