Mobiili

Videoskypen käyttöönotto käy helposti

Julkaistu:

Skypen uuden 2.0-version lataaminen ja asentaminen kävi todella helposti, ihan niin kuin aikaisempienkin versioiden. Ohjelma myös tunnisti ja testasi Creativen halpiskameran, vaikka laatikon kyljessä ei Skypen leimaa ollutkaan.
Skypen Pohjoismaiden johtaja Jonas Kjellbergin mukaan kameratestin laatiminen oli haastava tehtävä, sillä käyttäjä haluaa kameransa toimivan riippumatta siitä maksoiko hän siitä viisi vai kolmesataa euroa.

Asentamani kameran hinta taisi olla lähempänä sitä viiden euron hintaluokkaa ja sen huomaa kuvan laadussa. Varsinaisesti olin hankkimassa sankaluuria ja sellaisen sattui saamaan halvimmalla kun osti samalla web-kameran.

Creativen näyttävän, äänitehosteilla elävöitetyn asennusohjelman jälkeen kameran kuvanlaatu oli kyllä melkoinen pettymys. Mihin tuollainen kamera tarvitsee sata megatavua ohjelmatilaa?

Helppous on edellytys

Helppous on Skypen toiminnan ydin. Kuinka muuten se olisi saanut 66 miljoonaa ihmistä rekisteröitymään käyttäjikseen. Kjellberg viittaa äitiinsä kun hän sanoo, ettei käyttäjän voi olettaa päättävän minkä portin hän avaa palomuurista sovellukselle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

P2p-ohjelma asuu palomuurin sisällä ja tarjoaa käyttäjälle helppoutta ja verkon haltijalle mahdollisuuden ottaa käyttäjän tietokone osittain haltuun.

Videopuhelujulkistuksessa Skype tuo voimakkaasti esille kamera- ja kuulokevalmistajia. Niiden myynnin kauttahan se raha tulee. Sitä paljonko Skype jokaisesta myydystä aloitteesta voi arvailla Kjellbergin lausumasta, jonka mukaan ?laitevalmistajat ovat oppineet, ettei sillä ole niin paljon väliä maksaako laite yhdeksän vai 14 euroa kunhan kuluttajat haluavat ostaa niitä?.

Skype elää käyttäjistä

Luxemburgiin rekisteröity Skype SA tuli julkisuuteen heinäkuussa 2004. Se välittää puheluita internetissä, mutta ansaintalogiikaltaan se muistuttaa mediayhtiötä eli se elää käyttäjien suuresta lukumäärästä. Sen ansaintakeinot ovat:

Imagon vuokraus: Luurien valmistajat maksavat Skype-yhteensopiva -leimasta.
Tuotemyynti: Soitto- ja vastausääniä, kuvahahmoja
Keltaiset sivut: Jakelumaksu keltaisilta sivuilta
SkypeOut: Puhelujen välitys operaattoreiden verkkoihin
SkypeIn: Oma puhelinnumero, joka yhdistää Skype-ohjelmaan

Kommentit

    Näytä lisää