Mobiili

Deutsche Telekom ei saa heti nettitytärtään takaisin

Julkaistu:

Deutsche Telekom ei onnistunut nettityttärensä T-Onlinen pikaisessa palauttamisessa helmoihinsa. Darmstadtin kihlakunnanoikeus näytti fuusiolle vielä punaista valoa ja vaati mahtipontiselta telejätiltä ensin alistumista tavalliseen käytäntöön, yrityskaupan tarkempaan tutkintaan.
Deutsche Telekom oli vienyt nettityttärensä huhtikuussa 2000 pörssiin, mutta halusi nyt ottaa sen takaisin omaan organisaatioonsa ulkomaisten "kolleegoidensa" France Telecomin, Telefónican ja Telecom Italian tapaan. Telejätti osti tyttärensä osakkeita takaisin niin, että T-Onlinen yhtiökokouksessa viime huhtikuussa fuusioituminen emon kanssa hyväksyttiin 99,46 prosentin ääntenemmistöllä.

Fuusio- tai paremminkin reintegraatiohanketta perusteltiin jo viime vuonna uudella strategisella linjauksella panostaa enemmän laajakaistapalveluihin. Deutsche Telekom luki ajan merkkeinä konvergenssin, kiinteän linjan, matkapuhelujen ja internetin yhteenkasvun - ja siitä seuraavan mahdollisuuden Triple Play'hin - tarjota yhdeltä luukulta äänipuheluja, dataa tai televisiota.

Kommentit

    Näytä lisää