Mobiili

Yli satavuotiaasta Marconista jää jäljelle palveluyritys Telent

Julkaistu:

Pitkään huhuttu Marconin myynti Ericssonille julkistettiin tänään tiistaina. Kauppa on merkittävä telealan historiassa, sillä Marconi on toiminut jo 1800-luvulta lähtien.
Ericsson ostamat osat bisneksestä kattavat noin 75 prosenttia Marconin liikevaihdosta. Kauppahinta on 1,76 miljardia euroa.

Marconi on tietoliikennemaailman vanhimpia suuryrityksiä ja sen juuret ulottuvat aina 1900-luvun alkuun. Yhtiön on saanut nimensä italialaisesta keksijästä Guglielmo Marconista, jota pidetään radioviestinnän isänä.

Marconin jäljellejäävistä osista muodostetaan Telent-niminen palveluyritys. Sen palvelukseen jää 2000 yhtiön 9000 työntekijästä.

Marconi on ollut viimeiset kymmenen vuotta taloudellisessa kurimuksessa, josta mitkään leikkaukset tai fuusiot eivät ole sitä pelastaneet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ericsson ilmoittaa ostavansa osia, jotka vahvistavat sen asemaa mobiilien ja kiinteiden laajakaistaverkkojen toimittajana. Marconin toimintojen on määrä kasvattaa ostajan liikevaihtoa noin 1,5 miljardilla eurolla. Kaupassa tulee mukana suuri määrä historiallisen pitkiä asiakassuhteita teleoperaattoreihin.

Ericsson ostaa Marconilta optiset verkot, laajakaista- ja kiinteät radioverkot, ohjelmistopohjaiset vaihteet, dataverkkolaitteet palveluineen, telepalveluliiketoiminnan, tuotemerkit ja aineettomat oikeudet.


Kommentit

    Näytä lisää