Mobiili

Suomen dsl-kasvu kiihdytti EU:ta vahvemmin alkuvuonna

Julkaistu:

Suomen dsl-liittymien määrä kasvoi tammi - kesäkuussa 138 000:lla 689 000:een. Kasvu ylsi 25 prosenttiin, kun koko EU:n dsl-kasvu jäi 3,8 prosenttiyksikköä heikommaksi. Koko maailman laajakaistaliittymien määrä puolestaan lisi 14 prosenttia.
Suomi ei yltänyt laajakaistan tiheydessä tutkimuksen tehneen tutkimusyhtiön Point Topicin 16 maan listalle. Kärjessä olevan Etelä-Korean tiheys on 25,6 prosenttia. Toisena on Hongkong 22,9 prosentilla ja kolmantena Hollanti 21,9 prosentilla. Pohjoismaista Tanska on neljäs 21,5 prosentilla ja Ruotsi kymmenes 16,4 prosentilla.

Laajakaistaliittymien määrässä hallitsee Yhdysvallat 38 miljoonalla ja dsl-liittymien määrässä Kiina 21,2 miljoonalla.

EU kurotti Pohjois-Amerikan ohi

Tutkimuksessa selvisi myös, että vuoden alkupuolella laajakaistan käyttäjiksi siirtyi koko maailmassa 24,5 miljoonaa kotia ja yritystä. Kesäkuun lopussa maailmassa oli 176 miljoonaa laajakaistaliittymää. Dsl:n osuus oli lähes kolme neljäsosaa.

Dsl valtaa alaa muita vahvemmin; se sai alkuvuonna yli 2,5 kertaa enemmän liittymiä kuin muut laajakaistatekniikat. Dsl:n valitsi 17,7 miljoonaa kotia tai yritystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aluetilastoissa EU kiri Pohjois-Amerikan ohi kahden prosenttiyksikön turvin. EU:n osuus laajakaistaliittymistä on nyt 27 prosenttia. Unionissa on 47,5 miljoonaa laajakaistaliittymää. Aasian ja Tyynenmeren alueen osuus on 23 prosenttia. Vielä Etelä- ja Itä-Aasia yltää muiden lähelle, 19 prosenttiin, mutta muut alueet ovat kaukana: niistä lähimmäs päässeen Latinalaisen Amerikan osuus on vain kolme prosenttia.

Unioni on suurin myös dsl-liittymäärässä. EU:ssa on 38,5 miljoonaa dsl-liittymää, ja alueen osuus maailman dsl-liittymistä on 33 prosenttia.

Kommentit

    Näytä lisää