Mobiili

Huawei povaa räjähtävää kasvua Aasiassa

Julkaistu:

Kiinalainen telelaitevalmistaja Huawei Technologies ennustaa, että yhtiön myynti enemmän kuin kaksinkertaistuu Intiassa ja 15 muussa Aasian maassa tänä vuonna. Myynti ylittää tänä vuonna miljardin dollarin rajapyykin, kun viime vuonna Huawei toimitti tuotteitaan 460 miljoonalla dollarilla.
Laskelmissaan Huawei ottaa huomioon Aasian muut suuret markkina-alueet kotimaataan Kiinaa, Japania ja Etelä-Koreaa lukuunottamatta, Bloomberg kirjoittaa.

Huawein Aasian toimintojen johtaja Jeffrey Liu arvelee, että tämän vuoden aikana yhtiö saattaa saada jopa kymmenen uutta operaattoriasiakasta alueella.

Uudet kuviot tiivistävät kilpailua

Liun mukaan taiwanilaisen Benqin äskettäinen kauppa Siemensin matkapuhelimista ei tule vaikuttamaan Huawein ja Siemensin yhteisen 3g-yrityksen toimintaan.

Investointipankki Credit Suisse First Boston arvioi hiljattain, että Huawei ja toinen kiinalaisyritys ZTE kasvattavat vuosikymmenen loppuun mennessä telelaitteiden yhteenlaskettua markkinaosuuttaan 13 prosenttiin. Nykyisin kiinalaisilla on yhteensä 3,4 prosentin siivu maailmanmarkkinoista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saman analyysin mukaan verkkolaitteiden markkinajohtaja Ericssonin osuus tulee laskemaan tämän vuoden 26 prosentista 24 prosenttiin vuoteen 2010 mennessä.


Kommentit

    Näytä lisää