Seminaari Lappeenranta-Pietari -akselilla - Mobiili - Ilta-Sanomat

ICT-yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä kiihtyy

Julkaistu: 6.6.2005 11:52

Yhteistyö Luoteis-Venäjän ja Kaakkois-Suomen ICT-alan toimijoiden välillä on kasvanut nopeasti viime vuosina. Toiminta on ollut vilkasta niin yritysten kuin hallinnollisten tahojen ja koulutuslaitostenkin kesken, eivätkä kaikki positiiviset kehitysaskeleet ole tulleet selkeästi esille.

Teknologiakeskus Kareltek Oy järjestää yhdessä Lappeenrannan kaupungin, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja mobiilitietoliikennealan ammattilaisten muodostaman yhteenliittymän MobileMondayn kanssa seminaarin, jossa käsitellään alueiden ICT-alan kehittymistä ja kuullaan menestystarinoita – sekä kertomuksia oppirahojen maksamisesta - rajan ylittävästä yhteistyöstä.

Seminaari alkaa maanantaina 13.6. klo 19.00 MobileMondayn järjestämällä yhteisellä tutustumis- ja kontaktointiristeilyllä Saimaalle. Kyseinen tapahtuma on ensimmäinen MobileMondayn Lappeenrannassa järjestämä tapahtuma.

Seuraavana päivänä tiistaina 14.6. klo 9.00 alkaen Lappeenrannan teknillisen yliopiston Ylioppilastalolla (Laserkatu 10) pidetään seminaari ICT-alan ohjelmistoalan kehittämismahdollisuuksista Venäjällä alihankintana. Samassa tilaisuudessa niin Suomen kuin Venäjänkin ICT-alan toimijat kertovat kokemuksistaan ja businessmahdollisuuksista rajat ylittävillä markkinoilla.