Mobiili

Hallitus ehdottaa 3g-kytkykaupan vapauttamista

Julkaistu:

Hallitus ehdottaa kesäkuussa eduskunnalle kytkykauppakiellon purkamista kolmenen sukupolven matkaviestimiltä. Suomi on Italian ohella ainoa maa Euroopassa, jossa matkapuhelinliittymän ja päätelaitteen kytkykauppa on vielä toistaiseksi kielletty.
Gsm-puhelinten kytkykauppaa ei jatkossakaan hyväksytä.

Operaattoreiden pitää liikenne- ja viestintäministeriö suunnitelmien mukaan tarjota telepalveluita ilman kytkykauppaakin. Liittymän hinta ilman päätelaitetta on myös ilmoitettava aina markkinoinnissa. Kuluttajasopimusten enimmäispituudeksi ministeriö kaavailee kahta vuotta.

Kytkykaupan sallimisella ministeriö sanoo pyrkivänsä edistämään uuden matkaviestinteknologian käyttöä ja uusia matkaviestinpalveluita. Ministeriön mielestä Suomi on jäänyt kaikkein edistyneimpien maiden jälkeen uusien matkaviestinpalveluiden käyttöönotossa.

- Suomessa on käytössä ominaisuuksiltaan yksinkertaisempia laitteita kuin niissä maissa, joissa operaattorit subventoivat laitteiden hintoja. Suomalaisten suosimat laitteet eivät useinkaan tue uusien palveluiden käyttöä, tiedotteessa todetaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kytkykauppaa koskevat säännökset otetaan valmisteilla olevaan esitykseen viestintämarkkinalain muuttamisesta. Hallitus antaa esityksen eduskunnalle kesäkuussa.

Laki olisi voimassa kolme vuotta. Ministeriö sanoo seuraavansa tarkoin tuon ajan lain vaikutuksia.

Kommentit

    Näytä lisää