Mobiili

TeliaSonera maksaa miljoonakorvaukset Elisalle ja Finnetille

Julkaistu:

TeliaSonera Finland Oyj on sopinut Elisa Matkapuhelinpalvelut Oy:n ja Finnet Verkot Oy:n kanssa operaattoreilta perimistään matkaviestinnän yhteenliittämismaksuista. Osana kokonaisratkaisua TeliaSonera Finland maksaa korvauksia Elisalle 30 miljoonaa euroa ja Finnetille 12,5 miljoonaa euroa.
Lisäksi TeliaSonera Finland on sitoutunut myöntämään Finnetille 5 miljoonan euron arvosta matkaviestinnän liiketoiminnan laskutusta veloituksetta.

TeliaSonera Finland on jo aiemmin varannut takautuviin yhdysliikennekorvauksiin yhteensä 17,5 miljoonaa euroa. TeliaSonera Finland kirjaa vuoden 2005 toisen vuosineljänneksen tulokseensa jäljelle jäävän osan, yhteensä 30 miljoonaa euroa, kertakuluna.

"Edistää viestintämarkkinoiden toimivuutta"

TeliaSonera veloittaa 1.6.2005 alkaen matkaviestinnän yhteenliittämismaksuja Elisalta ja Finnetiltä 6,8 senttiä/min (aiemmin 8,4 senttiä/min). TeliaSonera Finland arvioi, että uuden hinnoittelumallin vaikutus matkaviestinnän liiketoiminnan käyttökatteeseen ei ole merkittävä.

Sopimukset syntyivät kahdenvälisissä neuvotteluissa TeliaSonera Finlandin ja Elisan sekä TeliaSonera Finlandin ja Finnetin välillä. Viestintäviraston mielestä operaattoreiden saavuttama yhteinen näkemys edistää viestintämarkkinoiden toimivuutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaateita pois

Kaikki osapuolet sitoutuvat vetämään pois matkaviestinnän yhteenliittämismaksuihin liittyvät viranomaisvaateensa. Sopimusten jälkeen TeliaSonera Finlandilla ei ole enää vaateita matkaviestinnän yhteenliittämismaksuihin liittyen Elisalle tai Finnetille eikä niillä ole vaateita TeliaSonera Finlandille.

TeliaSonera Finland vetää myös pois Helsingin käräjäoikeuteen viime marraskuussa toimittamansa korvausvaatimuksen Elisa Matkapuhelinpalvelut Oy:tä vastaan TeliaSonera Finlandin omistaman patentin hyväksikäyttämisestä.

Kommentit

    Näytä lisää