Ericsson ja 3 Scandinavia esittelivät hsupa-yhteyttä - Mobiili - Ilta-Sanomat

3g ylsi testissä 1,5 megabittiin

Ericsson ja 3 Scandinavia ovat yhteisessä demossa esitelleet toimivan hsupa-yhteyden (High-Speed Uplink Packet Access) kaupallisessa kolmannen sukupolven wcdma-verkossa. Hsupa on 3gpp-määritysten version 6 mukainen tiedonsiirtoyhteys mobiililaitteesta tukiasemaan päin.

11.5.2005 12:45

Aiemmin kehitetty hsdpa-tekniikka (High-Speed Downlink Packet Access) nosti wcdma-verkon kapasiteettia ja siirtonopeutta tukiasemasta mobiililaitteeseen päin suuntautuvassa liikenteessä.

Ericssonin ja 3 Scandinavian yhteisessä demossa esiteltiin langaton laajakaistasovellus, joka mahdollistaa sähköpostin lähetyksen 1,5 Mbps:n nopeudella, Internet-puhelut ja Internet-pohjaiset videokokoukset.

Yhteinen sovellus on toteutettu käyttäen hsdpa- ja hsupa-tekniikoita. Järjestelmän testausta sekä laboratoriossa että todellisissa käyttöolosuhteissa jatketaan.

Ericssonin WCDMA Enhanced Uplink eli hsupa-ratkaisu tulee markkinoille, kun teknologian edellyttämiä päätelaitteita on saatavilla. Ensimmäisten päätelaitteiden ja pc-korttien odotetaan tulevan markkinoille ensi vuoden loppupuolella ja matkapuhelimien vuoden 2007 alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?