Rahoitusjohtaja Simonson: - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokialla 30 prosentin osuus 3g-puhelimista Euroopassa

Nokian rahoitusjohtajan Rick Simonsonin mukaan yhtiöllä on noin 30 prosentin markkinaosuus 3g-puhelimissa Euroopassa. - Odotamme osuutemme kasvavan vuoden edetessä, hän sanoo.

22.4.2005 8:46

Nokia ennusti helmikuussa, että maailman 3G-matkapuhelinasiakkaiden määrä kasvaa tämän vuoden lopussa 70 miljoonaan viime vuoden 16 miljoonasta. Simonsonin mukaan tavoitetta tullaan tarkastelemaan myöhemmin tänä vuonna. Hän luonnehtii 3G-puhelinten markkinatilannetta vakaaksi, mutta toteaa, ettei se ole ylittänyt odotuksia.

- Toisen neljänneksen jälkeen meillä on aika hyvä käsitys siitä, mikä tilanne on koko vuoden osalta.

Simonson ennakoi, että kamerapuhelimet tulevat olemaan edelleen myynnin merkittävä ajuri kehittyneillä markkinoilla tänä vuonna. Hän uskoo, että myös musiikin tuomisesta matkapuhelimiin sekä älypuhelimista on tulossa jatkossa matkapuhelinten uusintaostoja vauhdittavia tekijöitä.

- Kamerapuhelimet tulevat edelleen olemaan suuri ajuri. Luulen, että musiikin merkitys kasvun ajurina tulee ehdottomasti lisääntymään. Myös älypuhelimissa on ollut hyvää markkinakasvua ja meillä on niissä johtava markkina-asema, Simonson sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?