Mobiili

Kuuma-kunnat karsivat päätelaitteita

Julkaistu:

TeliaSonera Finland Oyj toimittaa viiden Kuuma-kunnan käyttöön laajan puheratkaisun. Kuuma-kunnista mukaan lähtivät Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula. Sopimus on voimassa viisi vuotta.
Sopimuksen mukaan kunnat saavat käyttöönsä helppokäyttöisen palveluliittymän. Päällekkäisten päätelaitteiden aiheuttamia kustannuksia karsitaan tavoitteena yksi laite työntekijää kohden, ja matkapuhelimet tulevat tasa-arvoisiksi päätelaitteiksi vaihdepalvelujen piiriin.

Palveluliittymä sisältää muun muassa tavoitettavuuspalvelun. Se parantaa kuntaorganisaatioiden asiakaspalvelua eikä edellytä laiteinvestointeja, sillä palvelu toteutetaan Soneran älyverkossa.

Palvelu on myös operaattoririippumaton sekä kiinteän verkon liittymien että matkapuhelinverkon osalta. Kuntien puhelinnumerot säilyvät ennallaan 09-alkuisina ja Mäntsälässä 019-alkuisina. Ratkaisuun kuuluu myös yhtenäinen Merex-välitys- ja informaatiojärjestelmä.

Kaikille viidelle kunnalle perustetaan yhteinen välityspalvelin, joka yhdistetään kunkin kunnan puhepalvelimeen ja varustetaan kuntakohtaisella määrällä välitystyöasemia.

Yhteinen järjestelmä mahdollistaa yli kuntarajojen tapahtuvat ruuhkapäivystykset. Kaupungin muut tietojärjestelmät, kuten esimerkiksi kulunvalvonta, yhdistetään välityspalvelimeen.

Kommentit

    Näytä lisää