Alkuun 16 megabitin yhteyksiä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Aurajoen Puhelin kiihdyttää ADSL2+:aan

Turussa ja Kaarinassa toimiva Aurajoen Puhelin ottaa joulukuussa käyttöön ADSL2+ standardin mukaisen tekniikan. Alkuvaiheessa tarjotaan laajakaistaliittymiä, joiden nopeus on 16/1 megabittiä sekunnissa.

28.10.2004 8:34

Yhtiön valokuituverkot ja uudet keskittimet mahdollistavat 24 megabitin nopeuden, mutta markkinoilla ei ole vielä kuluttajalle tarjottavia ADSL2+-modeemeja.

Tällä hetkellä Aurajoen Puhelimen testaama ja toimittama päätelaite läpäisee 19 megabitin nopeuden. Finnet-ryhmään kuuluva yhtiö testaa myös uusia ADSL2+ -yhteensopivia päätelaitteita ja tulee tarjoamaan kuluttajille Turussa ja Kaarinassa lähitulevaisuudessa suurempia nopeuksia.

Asiakkaan lopulliseen nopeuteen tulee vaikuttamaan kiinteistöön tulevan kupariverkon laatu ja etäisyys Aurajoen Puhelimen alueverkon keskittimestä. Alueverkko kattaa Turun ja Kaarinan kaupungit lukuunottamatta saaria ja muutamia reuna-alueita.

Contact center pystyyn

Aurajoen Puhelin myös keskittää yritysmyyntinsä ja hallintonsa saman katon alle Kurjenmäenkadulle ja perustaa samalla Contact-Center –yksikön.

Pääsääntöisesti Aurajoen Puhelimen omiin tarpeisiin palveluja tuottava yhteyspalvelukeskus tulee työllistämään alkuvaiheessa kymmenkunta työntekijää.

Uusiin tiloihin avataan myös myymälä, jossa palvellaan sekä kuluttajia että yrityksiä. Muutto uusiin tiloihin ajoittuu joulukuulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?