Vaasalaisoperaattori tyrmää palvelunestohyökkäykset

Vaasan läänin puhelin on hankkinut upouuden tunkeutumisenestojärjestelmän, jolla se pystyy torjumaan sellaiset DoS eli palvelunestohyökkäykset, joiden edessä verkossa uhkapelejä tarjoavien yritysten on ollut pakko maksaa lunnaita kiristäjille.

11.10.2004 16:48

Digitoday kertoi tänään maanantaina tutkimuksesta, jonka mukaan kaikki internetin uhkapelioperaattorit ovat joutunee taipumaan lunnaisiin.

VPL on hankkinut amerikkalaiselta TippingPoint Technologies –yhtiöltä UnityOne IPS –tunkeutumisenestojärjestelmän, jonka avulla se tyrmää 40 000 – 60 000 hyökkäystä omia ja asiakkaittensa järjestelmiä vastaan.

Useimmat palvelunestohyökkäykset perustuvat massiivisiin linkkipyyntöihin oikeilta tai valekoneilta. UnityOne IPS (intrusion prevention system) tarkastaa sisääntulevien linkkauspyyntöjen oikeellisuuden ja talukoi ne, joten sen ei tarvitse toistuvasti pallotella valheellisia. Se pystyy myös tunnistamaan hyökkääjien kaappaamien bottiverkkojen aiheuttaman liikenteen ja sulkemaan sen pois.

VPL:n uusi järjestelmä turvaa liikennettä myös tunnistamalla, luokittelemalla ja optimoimalla sitä niin, ettei vertaisverkkojen massiivinen tiedostojen vaihto estä liiketoimintakriittisemmän data välittämistä. Luokittelua tehdään sekä ip-osoitteen että sovelluksen mukaan.

Datapakettien syvätarkastukseen perustuva järjestelmä pystyy käsittelemään liikennevirtaa gigabittien sekuntinopeudella.

- TippingPointin ohjelmisto turvaa runkoverkkomme, muitta lisäksi se suojaa myös asiakkaitamme krakkereilta ja tunkeutujilta, sanoo VLP:n asiantuntija Johan Kaustinen.

TippingPointin tiedotteen mukaan operaattori säästää sulkemalla ylimääräistä liikennettä verkostaan, kaventamalla asiakaskohtaista ylläpitotarvetta ja torjumalla hyökkäyksiä. Lisäksi operaattorilla on mahdollisuus tarjota tunkeutumisen estoa ja taattua verkkokapasiteettia palveluna parhaille asiakkailleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?