Suomi ja Venäjä järjestävät 3g-seminaarin

Julkaistu:

Suomen liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen ja Venäjän teknologia- ja viestintäministeri Leonid Reiman sopivat ministeriöidensä järjestävän seminaarin kolmannen sukupolven matkaviestinnästä. Seminaari on tarkoitus järjestää viimeistään vuoden 2005 alussa.
Tapaamisessa ministeri Reiman kertoi Venäjän suunnittelevan kolmannen sukupolven matkapuhelintoimilupien myöntämistä vuoden 2005 lopulla. Ministerit keskustelivat 20. syyskuuta Moskovassa.

Seminaarissa on tarkoitus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen markkinoista, taajuuspolitiikasta ja huutokaupoista. Ministeriöiden on tarkoitus tarkastella sitä, miten maat ovat näillä sektoreilla onnistuneet ja mitä virheitä on tehty.

- On erittäin merkittävää, että tämän kaltainen ministeriöiden välinen seminaari järjestetään. Se tarjoaa Suomelle ainutlaatuisen mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Venäjän kanssa matkaviestintämarkkinoiden ja langattoman tiedonkulun tulevaisuudesta, ministeri Luhtanen toteaa.

Luhtanen ja Reiman keskustelivat myös maiden viestintälainsäädännön ja –markkinoiden tilanteesta. Lisäksi ministerit puhuivat tietoyhteiskuntaan liittyvistä asioista.

Kommentit

    Näytä lisää