Mobiili

Huhu simpukoista nosti Nokiaa

Julkaistu:

Analyytikot odottavat Nokian julkistavan tänään viisi uutta kännykkämallia. Näistä kaksi on kauan kaivattuja simpukkamalleja. Nokian osakkeen kurssi sai loppuviikolla potkua huhuista.
Nokian osakkeen kurssi nousi Helsingissä perjantaina 1,6 prosenttia 11,93 euroon, kun markkinoille levisi huhuja yhtiön uusista puhelinmalleista. Nokia kertoo tänä aamuna Helsingin Kaapelitehtaalla lisää lähiaikojen näkymistään.

Tukholmassa Nokian osake kallistui perjantaina kaksi kruunua 109 kruunuun.

Nokia järjestää maanantaina ja tiistaina Helsingissä "Nokia Connection" -lehdistötilaisuuden. Yhtiöltä odotetaan samalla useita uusia matkapuhelinmalleja, joiden joukossa on suomalaisyhtiöltä kauan kaivattuja keskihintaisia simpukkapuhelimia.

Nokia Connection -tilaisuuden isäntinä toimivat pääjohtaja Jorma Ollila ja toimitusjohtaja Matti Alahuhta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nokia on menettänyt markkinaosuuksia viime aikoina erityisesti siksi, että se on jäänyt aasialaisyhtiöiden jalkoihin suosituissa läpällä varustetuissa eli niin sanotuissa simpukkamallisissa matkapuhelimissa.

Hiljattain Gartner arveli Nokian osuuden pudonneen alle 29 prosentin maailmanmarkkinoilla. Yhtiö itse on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen 40 prosentin siivun maailman kannykkämarkkinoista.

Huhtikuusta lähtien Nokia on myös alentanut voimakkaasti tiettyjen kännykkämalliensa hintoja markkinaosuuksien takaisin valtaamiseksi.


Kommentit

    Näytä lisää