Siemens varoittaa Kiinan kasvun hiipumisesta

Maailman neljänneksi suurin matkapuhelinyhtiö, saksalainen Siemens AG ennustaa Kiinan kännykkämyynnin kasvun hidastuvan tänä vuonna. Syynä tähän on markkinoiden täyttyminen varsinkin Kiinan suurissa kaupungeissa.

26.5.2004 11:22

Pekingissä noin neljä henkilöä viidestä omistaa jo kännykän. Muualla Kiinassa matkapuhelinten penetraatioaste on noin 21 prosenttia. Tuoreiden arvioiden mukaan maassa on noin 296 miljoonaa matkapuhelimen omistajaa.

Toisaalta Siemensin Jakartan mobiiliyksikköä johtava Lothar Pauly odottaa uutta bisnestä Kiinassa vuonna 2005, jos kiinalaisoperaattorit China Mobile ja China Unicom pääsevät 3g-laitteiden myynnin makuun.

Bloombergin mukaan kasvun hidastumisesta varoittanut Pauly ei kuitenkaan antanut tarkempia arvioita esimerkiksi tänä vuonna Kiinassa myytävistä kännykkämääristä.

Pauly kertoi, että Siemensin suurin kännykkäkasvu tulee tänä vuonna Venäjällä ja Intiassa. Saksalaisyhtiö kasvaa molemmilla markkinoilla 20 prosentin tahtiin.

Eräiden analyytikkoarvioiden mukaan Siemensin kännykkäkasvu jää tänä vuonna 3-4 prosentin välille Kiinassa. Lothar Pauly ei kommentoi tätä arviota, mutta sanoo yhtiön yltävän kymmenen prosentin kasvuun suurilla Indonesian markkinoilla.

Kiinassa Siemens on tehnyt jakelusopimuksen kotimaisen Ningbo Birdin kanssa. Diilin kärki on suunnattu kilpailevia Nokiaa ja Motorolaa vastaan.

Siemens AG.lla on Kiinassa kaikkiaan 13 yksikköä, joiden yhteinen liikevaihto on 2,8 miljardia euroa. Yhtiö työllistää 21 000 kiinalaista toimialoilla, jotka vaihtelevat matkapuhelimista voimansiirtoon ja magneettijunien valmistukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?