Kolmen sentin laulu - Mobiili - Ilta-Sanomat

Song lanseeraa pohjoismaiset voip-puhelut

Song Networks tuo voip (Voice over Internet Protocol) -puhepalveluunsa Pohjoismaiden laajuiset paikallispuhelut. Laajakaistaliittymän yli toimivalla puhelimella asiakkaat soittavat kotimaanpuheluiden lisäksi kaikkiin Pohjoismaihin yhdellä tasahinnalla, kolme senttiä per minuutti.

13.5.2004 16:25

Ensimmäisessä vaiheessa Songin voip-palvelun voi hankkia Songin kumppanin Maxisatin kautta osana Maxinetti-liittymää.

Kuluttajan näkökulmasta ehkä merkittävin ero perinteiseen lankaliittymään ovat voipin tarjoamat selvät kustannussäästöt. Esimerkiksi palvelun kuukausikustannukset ovat huomattavasti lankaliittymiä edullisemmat.

Songin ja Maxisatin Maxinetin voip-palvelun kuukausihinta on viisi euroa. Kuukausihintaan sisältyvät puhelut Songin voip-liittymien välillä sekä tekstiviestityyppiset pikaviestit.

Laajakaistan yli toimiva puhelinliittymä on paikkariippumaton, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kuluttaja ei ole enää sidoksissa paikalliseen puhelinoperaattoriinsa lankaliittymän toimittajana. Liittymän haltija voi soittaa paikallispuhelun esimerkiksi Singaporesta Kuopioon, sanoo kotiasiakasliiketoiminnan johtaja Pasi Mäki.

- Song tulee tarjoamaan voip-puhepalvelua myös itse suoraan muun muassa yritysasiakkaidensa henkilöstön viestintävälineeksi syksyn aikana. Tällöin puhepalvelun saatavuus laajenee valtakunnalliseksi, Mäki lupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?